Richard Šíma
30. ledna 2018 • 21:55

Baník vypustil z Turecka zajímavé signály. Obrana s Laštůvkou funguje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, dvě výhry, dvě čistá konta. To je dosavadní bilance ostravského Baníku na herním soustředění v Turecku. Zapsal ji za jediný den. Během úterního dopoledne si sestava složená z hráčů, kteří se aktuálně nevešli do nejsilnější základní jedenáctky, poradila s ruskou druholigovou Jaroslavlí 2:0. A pak v podvečer Baník se šesti posilami v sestavě zdolal dánský Sördenjyske 1:0.



 Co je na těch dvou výsledcích nejzajímavější? Dvě čistá konta, jistěže. Baník, který měl na podzim nejpropustnější defenzivu, který ještě před odletem do Turecka inkasoval tři góly od Michalovců a předtím dva v Žilině, najednou zatáhl roletu.

A co víc, v dopoledním utkání nepustil Baník druholigového protivníka z Ruska do jediné velké šance. V tom podvečerním, poněkud vypjatějším a mnohem tvrdším, do jedné.

Radim Kučera, ostravský trenér, si mohl v průběhu podvečerního zápasu, nebo po něm, do notýsku poznamenat následující poznámky: Sebevědomý Laštůvka, suverénní Psyché, v defenzivě bezchybný Fleišman, dobře organizovaná obrana. Nahecovaní a velmi tvrdě hrající Dánové, kteří od 17. minuty pohrávali, prahli po srovnání.

V průběhu druhé půle vystřídali šest hráčů. Zatímco Baník, jenž vzhledem k dopolednímu vytížení z utkání s Jaroslavlí střídat nechtěl, vyměnil jen zraněného Baroše. Tlak soupeře i proto znatelně sílil. Jenže Baník nepovolil. S výjimkou jediné situace, kdy soupeř udeřil z brejku a kdy zazářil Laštůvka.

Veškeré ostatní pokusy nabuzených Seveřanů ostravská obrana, hlasitě dirigovaná navrátilcem Laštůvkou, odrazila. A to byla největší změna, kterou zatím posílený Baník předvedl.

Je to jen první kouřový signál, který Baník z Turecka domů vyslal. Komplikace ještě přijdou, nic nezačne zničehonic fungovat stoprocentně. Je to však signál pro fanoušky Baníku možná až překvapivě pozitivní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud