Richard Šíma
20. února 2018 • 19:40

Baník stále tápe aneb přišel už čas, aby Uličný sešel z tribuny?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taky vás překvapil výkon, který Baník v sobotu v utkání se Slováckem podal? Pokud jste zápas viděli, překvapil vás zcela jistě. A pokud jste fanoušky Baníku, překvapil vás velmi nemile. 



Baníku běží čas. Velmi neúprosně. Co teď? Odvolat trenéra? Těžko předpokládat, že má klub připravené řešení. S touto situací prostě nepočítal.

Otázek je celá řada. Proč tým nezopakoval výkon jako proti Slavii v jarní generálce? Je to tak, že nový ostravský tým dokáže sehrát velmi dobrý zápas proti silnému soupeři, který má stejný zájem útočit, jako měla Slavia, nebo předtím v Turecku dánský Sönderjyske? A že má zatím problém vyzrát na protivníka, který se soustředí víc na bránění a brejky, jako to předvedlo Slovácko, nebo předtím v Turecku Olimpik Doněck, se kterým Baník navzdory tlaku prohrál 0:3? Jak moc chybí Milan Baroš? A neudělal Kučera stejně jako na podzim chybu, že do generálky postavil jinou jedenáctku, než s jakou pak vyrukoval do prvního duelu sezony?

Tím spíš, že tento tým je nový, nesehraný a každý zápas, který odehraje ve složení, o němž je trenér přesvědčen, že je to složení ideální, je mu ku prospěchu. Kučera mluvil o tom, že nechce odkrývat karty. Jsem nicméně přesvědčen o tom, že pokud si Michal Kordula, trenér Slovácka, vzal před zápasem v Ostravě tužku a papír a natipoval si předpokládanou sestavu Baníku, spletl se maximálně v jednom jménu. A že zastírací manévr byl zbytečný.

Pokud se vedení Baníku rozhodlo dát Kučerovi ještě šanci, lze tohle rozhodnutí vzhledem k tomu, že Baník v přípravě několik dobrých zápasů opravdu odehrál, akceptovat relativně bez výhrad. Moc dlouho by už ovšem shovívavost vedení trvat neměla. Dva nejbližší zápasy, jeden ligový a jeden pohárový, se mi zdají být ideální lhůtou.

O jedné změně by ale Baník dle mého soudu měl zapřemýšlet už nyní. Jestliže jsou v klubu přesvědčeni o tom, že mužstvo bylo na zápas se Slováckem co do fyzičky i taktické stránky připraveno dobře a selhání nastalo v hlavách hráčů, pak to chce mít na lavičce někoho, kdo dokáže takové hlavy velice rychle probudit.

Petr Uličný, člen sportovní rady Baníku, jenž se na zápasy Ostravanů dívá jen z tribuny, takovým koučem vždycky býval. Jeho přesun na lavičku k nezkušenému Kučerovi, a to už pro nejbližší zápas s Teplicemi, se mi jeví jako solidní okamžité dílčí řešení. Uškodit nemůže. Prospět v současné situaci ano.

CELÝ SESTŘIH: Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2. Zajíc a Hofmann zaskočili posílený Baník
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud