Romana Barboříková
20. srpna 2016 • 20:33

Triple triple s osmi medailemi? Boltův odkaz bude i tak silný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři krát tři zlaté olympijské medaile. Sen, který si toužil jamajský rychlík Usain Bolt splnit, je teď skutečností. Je tady ale jeden háček. Místo devíti zlatých může mít doma nakonec těchto medailí jen osm. Stále totiž není dořešen případ Nesty Cartera, jednoho z Boltových parťáků ve štafetě v Pekingu 2008, kterému zpětné testy prokázaly pozitivní dopingový nález. A tak je možné, že v Bleskově sbírce bude jedno zlato chybět.



Sám sprinter tím samozřejmě potěšen není, ale co s tím může dělat? Může být maximálně naštvaný na svého krajana, že mu ubral malinký kousek z jeho slávy. Protože co si budeme povídat, ve formě, v jaké v Pekingu Bolt byl, by zvládnul štafetu vyhrát snad i kdyby tam s ním běžel kdokoliv z nás.

Ale závodil Carter. A tak si zřejmě v neděli už třicetiletý světový rekordman může ještě nadívat zlato ze štafety z roku 2008 do zásoby, než ho bude muset čtveřice Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake a Usain Bolt vrátit. Ale ve své podstatě mu to tolik nevadí. Je totiž přesvědčený, že jeho odkaz neposkvrní ani tato Carterova eskapáda. A ono to tak i bude. A třeba to naopak ještě posílí popularitu tohoto hvězdného sprintera.

V tuto chvíli ale Bolt nic podobného neřeší a užívá si své nové tři olympijské medaile. „Není to to, co bych si přál, ale je to život. Co s tím naděláte? Není to něco, co bych měl pod kontrolou,“ prohlásil Superman z Jamajky.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 ZDE »

Usain Bolt se stal se třemi zlatými znovu olympijským králem
Usain Bolt se stal se třemi zlatými znovu olympijským králem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud