Slavomír Lener
25. března 2024 • 20:15

Hertlův odchod: Šli po největším koni. Tortorella mi připomněl Vůjtka

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ SLAVOMÍRA LENERA | Rozruch vzbudil kouč Philadelphie John Tortorella. Sean Couturier se stal po deseti letech prvním kapitánem, který se ocitl mimo sestavu. V dosud posledním případě Eda Jovanovskiho na Floridě však byla jiná situace. Vrátil se po zranění, sehrál jen pár zápasů. Šlo víceméně o logický tah, protože neměl výkon. Tady jde o superhvězdu, navíc Couturier převzal céčko teprve před měsícem. Autorem komentáře pro deník Sport a web iSport.cz je bývalý trenér, který působil u reprezentace a v NHL.



Jenže Tortorella je prostě takový. A nepřišlo jen tak z čistého nebe, že najednou vystřelil kapitána. Takový je jeho styl práce a tohle může potkat kohokoli. Ve Vancouveru na začátku sezony posadil v první minutě Farabeeho a zbývajících 59 minut ho nechal na střídačce. Farabee se pak probral a měl bodovou šňůru, probudil se celý mančaft. Teď zase Flyers bodovali ve třech ze čtyř těžkých zápasů a zůstávají ve hře o play off, což je překvapení.

Vzpomněl jsem si na Vladimíra Vůjtka a mistrovství světa 2015, kde trénoval Slováky. Během zápasu posadil kapitána Kopeckého. Měli docela hvězdný tým, Kopecký hrál na Floridě. Ale proti Slovinsku se trápili, tohle je nakoplo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud