Stanislav Hrabě
25. března 2014 • 16:38

Trenér Jarolím dětinští. Mladé Boleslavi to ale zatím vychází

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemůže být nic horšího než úpět pod bičem trenéra Karla Jarolíma, dušují se mnozí fotbalisté , kteří to poznali. Druhou osvědčenou trenérskou pomůcku prý vůbec nezná, s nikým se nesnese, každý to má u něj nahnuté, aniž by ještě cokoli nekalého provedl. Zkrátka nesnesitelný ras.



Když přebíral v zimě Mladou Boleslav, očekávalo se, že patřičně kabinu provětrá a hlavně se rychle popakují nebo si už nekopnou ti, kteří se s ním v minulosti setkali. Vždycky se totiž najde něco, co se nepovedlo, a Jarolím nezapomíná.

Ono je ale všechno jinak. Tedy zatím.

Rodinné vazby se synem Davidem se na hřišti přelily do vyhovujícího profesionálního stavu, ale to už fungovalo v Příbrami, Slovácku i ve Slavii se starším potomkem Lukášem.

Kategorický vyhazov měl však postihnout stopera Radka Dosoudila, jenž měl s trenérem konflikty na předchozích štacích ve Slavii Praha i ve Slovanu Bratislava. Nestalo se, zůstal v základu a oporou. Stejně jako pravý obránce Jan Kysela, ten také prošel kádrem červenobílých za Jarolímovy vlády.

Mladoboleslavský kouč naopak příležitost hráčům, které dříve poznal, dává dosti velkou měrou, čímž pověst pomstychtivého muže popírá. V brance se jako jednička vyprofiloval Jakub Diviš, člen kádru Slavie mistrovského ročníku 2008/2009, těsně před zahájením jarní části soutěže kouč dokonce z Edenu vytrejdoval záložníka Štěpána Koreše za stopera Michala Smejkala. A staví ho.

Vypadá to, že dětinští. Možná. Ale vychází to. Mladá Boleslav na jaře ještě neprohrála (tři vítězství, dvě remízy) a je v tabulce na třetím místě. Na příčce, která zaručuje účast v evropských pohárech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud