Stanislav Hrabě
8. září 2015 • 15:36

Trpělivost pro Slavii? Moudrá rada novému majiteli z Číny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový spolumajitel Slavie Jiří Šimáně nabádá k trpělivosti. Moudrá slova. Mnoho projektů i skvěle finančně zabezpečených ztroskotalo na touze jít na vrchol co nejrychleji.



Bez ohledu na výdaje, zákonitosti při budování týmu, potřebnou sehranost. Připomínka, že americký podnikatel českého původu Boris Korbel napumpoval v začátku 90. let do Slavie miliony, ale titulu se nedočkal, je vypovídající. Titul přišel až po jeho odchodu a jeho peníze na něm jistě měly podíl. Ale čas nikdo neošidí.

Není lepší spojenec než čínský partner. Poctivá až mravenčí práce asijského národa je pověstná. A netýká se jen malých obchůdků s potravinami nebo šití levného oblečení. Je Číňanům vlastní, vyzkoušená po staletí s odkazem Konfuciova učení. Co čínská ruka pevně uchopí, to zušlechtí a nehoní čas bičem.

Šimáně přiznal, že už ve Slavii Praha v určité roli působil, pomáhal radou. Teď tu zásadní o trpělivosti může nejen doporučit, ale z pozice majitele výrazného akcionářského podílu přímo vyžadovat. V tom je jeho snad největší přednost.

Vzpomínané dva roky by měl určitě dostat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud