Tomáš Podvín
3. prosince 2016 • 20:04

El Clásico ukázalo lídry. Iniesta a Ramos jsou pro své týmy nepostradatelní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo? Ne tak docela. Sobotní El Clásico nabídlo jiné hrdiny. Na straně domácích jím byl navrátilec Andrés Iniesta, na straně hostů střelec vyrovnávací branky Sergio Ramos. Oba kapitáni ukázali, že jsou pravou duší svého týmu.



Iniesta i Ramos svým týmům dlouhé týdny chyběly. V El Clásiku se ukázalo, že jsou přitom pro Barcelonu a Real stále nepostradatelnými lídry. Začněme u kouzelníka katalánského týmu.

Záloha je obvykle chloubou Barcelony, bez Iniesty ale trpěla. Letní posila André Gomes zatím zůstává za očekáváním a nedařilo se ani Ivanu Rakitičovi. Proti Realu sice předvedl perfektní výkon Sergio Busquets, ale finální přihrávky chyběly.

Až přišel na hřiště Iniesta. Zaplněný Camp Nou hned dobře věděl, kdo se vrací, proto ty bouřlivé reakce. A španělský záložník? Hned začal kouzlit. Barcelona, která do té doby měla ve středu problémy, najednou s přehledem držela míč.

V 69. minutě pak Iniesta předvedl svou genialitu. Parádní přihrávkou vyslal do tutové šance Lionela Messiho, který ale tentokrát zklamal. Mimochodem, ve velké šanci před ním neuspěl ani Neymar. A Luis Suárez sice skóroval, ale jinak nebyl vůbec vidět.

To se ale dá říct také o Cristianu Ronaldovi a Karimu Benzemovi na druhé straně. Tam na sebe vzal roli spasitele, pokolikáté už, Sergio Ramos. Kapitán Realu se znovu ukázal jako střelec důležitých gólů, když v poslední minutě vyrovnal na konečných 1:1.

Nejen tento moment ukázal, že je Ramos hlavní osobností „bílého baletu“. Byl to právě on, kdo pár minut před koncem neúnavně hecoval svůj tým a ještě před osudnou standardkou se dostal do slušné příležitosti.

Ne, tohle El Clásico nebylo přehlídkou velkých šancí a úžasných akcí, ačkoliv i ty fanoušky občas pobavily. Slavný duel Barcelony s Realem Madrid především ukázal, že každý klub potřebuje kromě hvězdných ofenzivních borců své duše.

Muži na správném místě jsou Andrés Iniesta a Sergio Ramos. Skuteční lídři.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud