Vladimír Vůjtek
26. března 2024 • 10:53

Porazit čtyřikrát za sebou Třinec? To je, myslím, nemožné. Brnu jsem věřil

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsem napnutý, jak dopadnou zbylá dvě čtvrtfinále play off. Třinec už vedl 3:0 na zápasy a osobně jsem byl přesvědčený o tom, že to doma v neděli dotáhne. Nestalo se, Budějovice snížily sérii na 2:3. Ale čtyřikrát po sobě v play off Oceláře porazit? Takový tým? To je, myslím, nemožné.



Podívejte se na historii. Taková otočka se u nás v play off ještě nepovedla nikomu. Vezměte si loňské Vítkovice. V semifinále s Hradcem Králové srovnaly z 0:3 na 3:3 a stejně pak sedmý zápas doma prohrály. Byť po těžkém boji a v prodloužení.

Faktem je, že třeba Jáchym Kondelík z Budějovic je vynikající. Výborná postava, hodně šikovný kluk, umí hrát před bránou, je velice silný. Podobný typ jako býval Smoleňák. Takový hráč v předbrankovém prostoru je poklad. Velká perspektiva pro klub. I pro národní tým.

Velmi dobrý je i brankář Dominik Hrachovina. Brankáři jsou vůbec dobří v play off. Hvězdy mužstva, dá se říct. Není divu. Kdo chce uspět, bojovat o medaile, potřebuje dobrého a zkušeného gólmana. Který tým podrží a chytí něco navíc. Podívejte se na poslední zápas Brna s Litvínovem. Kometa měla v klidu vést 5:1 nebo 5:2, ale Matěj Tomek toho strašně moc pochytal. Hrál velký zápas.

Anketa

Kdo získá titul v extralize?

Pardubice
Sparta
Třinec
někdo jiný

Série Komety s Litvínovem mi připomněla semifinále z roku 1993, kdy jsme s Vítkovicemi shodou okolností také potkali Litvínov. Tehdy se hrálo na tři vítězství. My u nich dvakrát jasně vyhráli (6:2, 7:2), ale doma jsme dvakrát těsně prohráli.  V prodloužení (7:8) a na penalty (4:5). Jeli jsme pak do Litvínova jako outsideři, ale zvládli jsme to (3:2) a postoupili do finále.

Připomnělo mi to, protože tehdy také všechny zápasy v sérii vyhráli hosté. Já teď přitom Brnu věřil, průběh tomu i napovídal, mělo víc šancí a tlaku, ale takový je někdy hokej. Brankář měl den, chytal dobře, byla tam i nějaká tyčka a z protiútoku se všechno otočilo. V této sérii se opravdu těžko tipuje.

Autor je bývalý reprezentační trenér Slovenska i Česka, se Slovenskem byl stříbrný na MS 2012

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud