Vladimír Vůjtek
23. dubna 2024 • 10:54

Souhlas s Varaďou. Kdo vyhraje pátý zápas, má titul. Sudí mají pískat stejně

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADIMÍRA VŮJTKA | Páté finále mezi Pardubicemi a Třincem rozhodne. Kdo vyhraje pátou bitvu, bude mít i titul. V tom se shodnu s Vencou Varaďou, který dopředu říkal, že se finále bude hrát na šest zápasů. Teď jde jen o to, pro koho. V každém případě jsem přesvědčený, že kdo za nerozhodného stavu série 2:2 vyhraje pátý zápas, tak už vyhraje i šestý a bude mít zlato. Autorem komentáře pro deník Sport a web iSport.cz je bývalý reprezentační trenér Slovenska i Česka, se Slováky byl stříbrný na MS 2012.  



Finále se mi líbí. Teď už se opravdu pískají fauly, co ve hře jsou, to je dobře. Nedají se přece přehlížet jasné fauly a nechat hráče, ať si to sami vyřídí. Pokud vidím faul, pískám. A je jedno, jestli je první kolo základní části, nebo finále play off.

Nesouhlasím s tím, že by se měl nějak měnit výklad nebo posuzování pravidel v průběhu play off. Máme přece jen jedna pravidla, co platí od prvního kola přes celé play off. Ne, že jsou pravidla pro 52 kol základní části, druhá na play off a třetí pro mistrovství světa. To není správné. Pravidla jsou pořád stejná, takže jde jen o to, aby to tak posuzovali i rozhodčí. Mají pískat pořád stejně. Ne říkat, teď už je play off a rozdejte si to mezi sebou. To je blbost.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud