Zdeněk Janda
19. února 2014 • 20:19

Trenére, je čas odejít. Čeští hokejisté potřebují nový impuls

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen v úvodní třetině vydrželo nadšení. Čeští hokejisté ze začátku podávali v olympijském čtvrtfinále proti silným Američanům až heroický výkon. Ovšem dlouho to nevydrželo. Zbytečné chyby a nedůslednost je stála lepší výsledek. Ale upřímně: zámořská velmoc byla prostě lepší. Je konec. A je třeba říct: měl by to být i konec pro reprezentačního kouče Aloise Hadamczika. Jeho čas se naplnil.



Ano, na ledě jsou hráči. Oni jsou od toho, aby dávali góly. Aby vyhrávali. Ale potřebují k tomu dostatečný servis, zvlášť v moderním hokeji. Trenér Alois Hadamczik absolvoval dvě olympiády, šest mistrovství světa. Má čtyři medaile (jednu stříbrnou, tři bronzové), což se nedá opomenout. To je třeba ocenit.

Ale musí se nahlas i říct, že nezískal ani jedno zlato. A i když šla celkově úroveň českých hráčů dolů, tohle nelze zapomenout. Velké vítězství mu prostě chybí. I když má smlouvu ještě na příští sezonu, měl by přijít někdo jiný. Už hned pro mistrovství světa v Bělorusku v této sezoně.

Není na co čekat. Národní tým potřebuje vzpruhu. Nový vítr. Někoho, kdo staré pořádky změní. Není zaručené, že okamžitě přijde jako mávnutím kouzelného proutku změna a příval zlatých medailí. Ale impuls je prostě třeba. Není nač otálet.

I hokejoví fanoušci potřebují naději. Jako ve fotbale. Trenér není všemocný. Ale zodpovědnost má hlavní. To se nedá opomenout. Kouč Hadamczik měl během své éry velké pravomoci. Volnou ruku. Teď by měl předat štafetu.

Kdo místo něj? Ideální řešení je příchod Josefa Jandače. V zákulisí už se o tom horečně jedná. V úvahu připadá i návrat úspěšného trenéra Vladimíra Růžičky.

Jedno je jisté: změna je třeba!

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud