19. února 2014 • 20:16

Velká lekce a SBOHEM! Češi vypadli po porážce s USA 2:5

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o medaile se na olympijském turnaji obejde bez českých hokejistů! Tým trenéra Aloise Hadamczika prohrál ve čtvrtfinále s USA 2:5. Silnému soupeři stačili Jágr a spol. pouze na začátku zápasu, kdy zareagovali na rychlý gól, od konce úvodní čtvrthodiny Američané postupně navyšovali svůj náskok a donutili Čechy i vystřídat brankáře. Utkání jsme sledovali ONLINE na iSport.cz, podívejte se na VIDEA s názory olympijského vítěze Romana Hamrlíka a trenéra Petera Draisaitla.



AKTUALIZOVAT STRÁNKU

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 18:00
USA
USA
5:2
ONLINE
19. února
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 01:39. van Riemsdyk, 14:38. Brown, 19:58. Backes, 29:31. Parise, 42:01. Kessel

Hosté: 04:31. Hemský, 53:00. Hemský

Sestavy

Domácí: Quick (Miller) – McDonagh, Suter, Martin, Orpik, Shattenkirk, Fowler, Carlson – Kane, Kesler, Parise "C" – Kessel, Pavelski, van Riemsdyk – Callahan, Backes, Brown – Oshie, Stastny, Pacioretty – Wheeler. Trenér: Dan Bylsma.

Hosté: Pavelec (30. Salák) – Židlický, Šmíd, Z. Michálek, Kaberle, Rozsíval, Gudas, Krajíček – Jágr, Plekanec "C", Červenka – Hemský, Krejčí, M. Michálek – Voráček, Eliáš, Erat – Frolík, Hanzal, Nedvěd – Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

Rozhodčí

Olenin (RUS), Pollock – Amell (oba CAN), Dědulja (BLR).

Stadion

Šajba aréna

Návštěva

4606 diváků

Co dál s Hadamczikem? Celá diskuze TV iSport po vyřazení
Video se připravuje ...

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu k pozici trenéra Hadamczika: "On je ten, co si stojí za sestavou, on má zdopovědnost. Když se jede na OH a není medaile, tak to není úspěch. Když není medaile, musí být změny."

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu hodnotí celý turnaj z českého pohledu: "Na svazu se na to musí podívat ze všech stran. Světový hokej nám teď trochu utíká. Pomalu bude končit jedna velmi úspěšná generace, bude dost prostoru s tím něco dělat. Finální analýza musí být tvrdá a korektní."

ČR - USA 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Hemský, 53. Hemský - 2. Van Riemsdyk (Kesler, P. Kane), 15. Brown (Backes, Suter), 20. Backes (Suter, McDonagh), 30. Parise (Pavelski, Suter), 43. Kessel (Kesler, Shattenkirk). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Pollock - Amell (oba Kan.), Dědulja (Běl.). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 4606.

Přečtěte si BLOG Zdeňka Jandy po vyřazení českého týmu: Trenére, je čas odejít. Čeští hokejisté potřebují nový impuls

McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu
McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu


60:00 KONEC ZÁPASU. ČESKO - USA 2:5. Český tým na turnaji končí ve čtvrtfinále. Američané se v pátečním semfinále utkají s Kanadou.

53:00 ČESKO - USA 2:5 - GÓL. Aleš Hemský snižuje. Ale času na vyrovnání třígólového manka je už zoufale málo.

Češi snížili na 2:5. Američané to přehrávali, řekl Draisaitl
Video se připravuje ...

42:01 ČESKO - USA 1:5 - GÓL. Po trefě Philipa Kessela je česká naděje na zvrat proti Američanům minimální.

5:1 pro USA. Český gólman bez šance, řekl Hamrlík
Video se připravuje ...

40:01 ZAČÁTEK III. TŘETINY

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "Slováci se taky včera rozjeli zničehonic, takže proč bychom to nemohli dokázat my?"

Hokejisté Lotyšska stále drží remízu 1:1 s favorizovanou Kanadou i po druhé třetině. VÍCE ZDE

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "Kvalita na straně USA je. Neviděl jsem, že by někdo z Američanů ztrácel hlavu nebo trpělivost. Zdá se, že to mají pod kontrolou."

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu: "20 minut je dlouhá doba nato, aby se zápas ještě mohl otočit. Obdržené góly byly trochu zbytečné, šance asi budeme mít, ale budeme to mít hodně těžké."

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "Aspoň tři z inkasovaných gólů nemusely padnout. Teď to ale nesmíme vzdát."

McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu
McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu

40:00 KONEC II. TŘETINY. ČESKO - USA 1:4

36:01 Čeští hokejisté hráli poprvé v zápase přesilovku. Ale jen 29 sekund, než po Američanovi Orpikovi putoval na trestnou lavici také Jakub Voráček.

29:31 ČESKO - USA 1:4 - GÓL. Další americká trefa, gól dává Zach Parise. Češi střídají brankáře v situaci, kdy mají k postupu hodně daleko. Místo Ondřeje Pavelce nastupuje Alexander Salák.

4:1 pro USA. Netypický gól v oslabení, řekl Draisaitl
Video se připravuje ...

Lépe je na tom na začátku druhé třetině v dalším čtvrtfinále překvapivě Lotyšsko, které drží s favorizovanou Kanadou remízu 1:1. VÍCE ZDE

McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu
McDonagh bojuje s Plekancem o kotouč u mantinelu

20:01 ZAČÁTEK II. TŘETINY. ČESKO - USA 1:3

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "V americkém týmu jsou bez výjimky hráči, kteří v NHL bývají na ledě v důležitých momentech svého týmu. Dokáží v těhle chvílích hrát."

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu k Dustinu Brownovi, který dal jeden z amerických gólů: "Znám ho z NHL, je to kapitán u Los Angeles, velký dříč, nic nedá zadarmo, neuhne. To zranění, co se přihodilo s Hertlem, určitě neměl v úmyslu. Je to opravdový lídr v kabině, dělá tu dobrou práci pro mužstvo."

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "Vypadali jsme velmi dobře, ale nesmí se ztratit trpělivost. Hlavně vzadu to musíme víc odmakat, protože na to je soupeř až moc kvalitní, abychom ho pouštěli do šancí."

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu k třetímu gólu Američanů: "Ono se to odsud lehce komentuje, ale ta komunikace na ledě (z české strany) asi není taková, jaká by měla být. Budeme to mít hodně těžké, ale nic není ztracené."

20:00 KONEC I. TŘETINY

19:58 ČESKO - USA 1:3 - GÓL. Další americký gól z hokejky Davida Backese přichází v nejméně vhodnou dobu.

3:1
Video se připravuje ...

14:38 ČESKO - USA 1:2 - GÓL. Dustin Brown zakončoval po svižné kombinaci do prázdné branky. Ačkoliv jsou Češi pro Američany minimálně vyrovnaným soupeřem, podruhé musejí dotahovat ztrátu.

2:1 pro USA. Další gól, který nemusí být, tvrdí Dreisaitl
Video se připravuje ...

V dalším souběžně hraném čtvrtfinále vede Kanada nad Lotyšskem 1:0. VÍCE ZDE

Zraněný útočník Tomáš Hertl posílá pozdravy ze zámoří.

3:41 ČESKO - USA 1:1 - GÓL. Gól je připsaný Milanu Michálkovi, ačkoliv si puk do vlastní sítě srazil jeden z amerických hráčů.

Česko srovnalo na 1:1! Také zvláštní gól, ale Krejčí to udělal dobře
Video se připravuje ...

1:39 ČESKO - USA 0:1 - GÓL. Nejhorší možná začátek! Hned z první střely na Pavelce skóroval James van Riemsdyke.

1:0 pro Američany. Blbý gól, myslel si Dreiseitl
Video se připravuje ...

0:01 Čeští hokejisté dnes poprvé  na turnaji oblékli dresy s vlajkou.

Jedna z verzí hokejového dresu připomíná daviscupový dres tenisty Radka Štěpánka Jedna z verzí hokejového dresu připomíná daviscupový dres tenisty Radka ŠtěpánkaFoto Nike

0:01 ZAČÁTEK I. TŘETINY

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu k Radko Gudasovi: "Je to kompletní hráč, rozehraje, vystřelí, má všechno. Vzadu se na něm dá všechno postavit."

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu k vyřazení Ruska: "Všude se říkalo, že berou jedině zlato. Ruský tým má skvělé hráče, ale trochu tam chybělo asi to srdce. 10 skvělých jmen neznamená, že tým bude fungovat. ale jsem rád, že vypadli, protože já je moc nemusím."

Peter Draisaitl v newsroomu Sportu: "Češi na Američany hodněkrát zahrát dokázali, uvidíme jak na tom dneska budou, protože Američani vypadají fakt dobře."

Roman Hamrlík v newsroomu Sportu: "Vybavuju si co se dělo v Naganu, kde jsme s USA hráli. Naši mají šanci, je to otevřené. Záleží, kdo bude chtít víc."

Před zápasem: Z cesty na olympiádu vyřadil střetem koleno na koleno Tomáše Hertla, teď může Dustin Brown s týmem USA vyřadit ze Soči český tým. Ve středu od 18:00 SEČ zkříží hole dvě hokejové velmoci a štírek Hertl vysílá ze zámoří jasný vzkaz: "Kluci, vyhrajte, ať se jim tady můžu trochu posmívat," napsal dvacetiletý štírek na svůj Twitter. VÍCE ZDE

Před zápasem: Zpravodaj Sportu zachytil české hokejisty při rozcvičení.

 

Před zápasem: Hokejový útočník Patrik Eliáš nastoupí v dnešním čtvrtfinálovém zápase olympijského turnaje v Soči proti USA v třetí formaci společně s Jakubem Voráčkem a Martinem Eratem. Sedmatřicetiletý hráč kvůli nemoci vynechal dva zápasy, v úterý i ve středu už ale trénoval a dnes se dohodl s trenérem Aloisem Hadamczikem, že proti Američanům bude hrát.

Po návratu Eliáše pozměnil Hadamczik složení třetí i čtvrté formace. Eliáš zaujal místo Martina Hanzala, který se přesunul do čtvrté řady mezi Petra Nedvěda a Michaela Frolíka. Oproti osmifinálovému duelu se Slovenskem vypadl ze sestavy útočník Ondřej Palát.

Očekávaná sestava: Pavelec - Židlický, Šmíd, Z. Michálek, T. Kaberle, Rozsíval, Gudas - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Nedvěd, Hanzal, Frolík.

Před zápasem: Podívejte se, jak v redakci Sportu hodnotili včerejší výhru nad Slovenskem Viktor Ujčík a Juraj Valach.

Češi mají smysl pro drama, hodnotil Ujčík výhru nad Slovenskem
Video se připravuje ...

Česko-slovenská bitva v redakci Sportu. Jak prožívali góly Ujčík a Valach?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud