Michal Koštuřík
13. března 2012 • 16:20

BLOG Michala Koštuříka: Vlach byl upřímný, na rozdíl od jiných

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muselo se to stát. Třeskavé směsi emocí hned na začátku čtvrtfinále hokejového play off podlehl i trenér PSG Zlín Rostislav Vlach,který se ostře pustil do rozhodčích. Ti podle něj hrubě ovlivnili úvodní dvazápasy série na plzeňském ledě.



Toho, kdo nezná výsledky, jistě okamžitě po přečtení Vlachových názorů napadne, že jeho tým prohrál. Je to tak. Bohužel. Kdyby totiž bývalý skvělý útočník vytasil tyhle věty po vyhraném utkání či celé sérii, získal by nepoměrně víc sympatií. A možná by pomohl s vážným problémem hnout.

V tomto případě se ale stal pouze hromosvodem reakcí naštvaných fanoušků Plzně a lidí, kteří nemají Zlín v oblibě. A že jich je… Odkaz brankáře Igora Murína a trenéra Ernesta Bokroše je stále živý.

Ale pozor, Vlach neřekl, že jim příšerně pískající sudí prohráli zápasy. V tom zůstal soudný. Jen ho naštvaly opakované hrubky rozhodčícha jejich arogance při komunikaci se střídačkou.

Nesdělil v podstatě nic nového, v zákulisí si navlas stejně čas od času postěžuje každý trenér. Ohráčích nemluvě. Tak proč Vlacha pranýřovat za upřímnost? Má identický názorjako většina jeho kolegů z konkurenčních týmů. Jiní však svůj vztek drt íza zuby. Zatím.  

Vlach po dvou porážkách nepochybně cítil bezmoc, křivdu. Záznam mu dal do jisté míry za pravdu. Jeden moment za všechny: obránce Tomáš Frolo rukama strhnul helmu Bedřichu Köhlerovi, který pak šel na trestnou lavici za přikopnutí puku v nedovolené výstroji...

Pokud by byl Frolo podle pravidelihned potrestán, ke Köhlerově přestupku by nedošlo. A kdyby rozhodčí nekupilichybu za chybou, netekly by za rozhodnutého stavu nervy a Linhart by nepíchnulholí protihráče Mrňu.

To není obhajoba Vlacha či Zlína. Čajánek a spol. byli vedruhém utkání horší a prohráli si ho vlastní ofenzivní neschopností. Když se odprostíme od emocí a nahlédneme na podstatu trenérových slov, uvědomíme si, že nestřílí úplně od boku.

Úroveň sudích je opravdu dlouhodobě špatná, hlavně v play off tempu nestačí. Čekám, že se brzy najde další upřímný kouč, hráč či manažer, který už nebude chtít mlčet. I pocit domnělé křivdy může spustit ozdravný proces. Věřme tomu.

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud