Romana Barboříková
9. srpna 2018 • 15:26

Šedivá je na ME ve finále: Tatínek si za odměnu prý vezme maminku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BERLÍNA | Už po kvalifikaci na mistrovství Evropy v Berlíně může oštěpařka Irena Šedivá slavit. Poprvé na velké akci mezi dospělými se probojovala do finále. A co víc, za tento počin by měl přijít ještě jeden bonus. „Tatínek slíbil, že když postoupím do finále, tak že si vezme konečně po 25 letech maminku,“ usmívala se svěřenkyně Jana Železného.



Už v Amsterdamu před dvěma lety si atmosféru mistrovství Evropy vyzkoušela. Tehdy ale ještě bez postupu. Tentokrát se dočkala. „Jsem strašně šťastná, že to vyšlo. Musím přiznat, že po tom, co jsem ten hod odhodila, jsem nečekala, že poletí. Technicky byl provedený hodně špatně. Ale jsem fakt šťastná, že to klaplo,“ radovala se po výkonu 59,34 metru.

Spokojený byl i její kouč Jan Železný , což bylo další plus. „Říkal mi, že má radost. On je upřímný, když má radost, tak to tak myslí, takže si toho cením moc.“ Od tatínka pak ještě dostala za odměnu čokoládu. Co ji ale mohlo motivovat víc, než pochvala trenéra a laskomina, byl slib rodičů. „Tatínek slíbil, že když postoupím do finále, tak že si vezme konečně po 25 letech maminku. Takže čokoláda je jenom předvoj a doufám, že to klapne,“ usmívala se rodačka z Příbrami.

Hned po závodu s požadavkem na splnění sice nevyrukovala, ale chystala se k tomu. „Teď jste mi to připomněli. Je mu horko z toho počasí, ale už vím, z čeho taky ještě,“ rozesmála se.

Finále čeká ji a Nikolu Ogrodníkovou v pátek od 20.25 hodin. A sledovat ho přímo na místě budou i rodiče Šedivé.

Nikola Ogrodníková na ME v atletice v Berlíně
Nikola Ogrodníková na ME v atletice v Berlíně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud