29. srpna 2015 • 19:10

Zlatý ČURstop! Slovák Tóth váhal, jestli jít na záchod. Pomohlo to

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle mohlo být jeho životní rozhodnutí… Ztratit kus náskoku, ale ulevit si, nebo se cítit čím dál víc nepohodlně? Slovenský chodec Matej Tóth v závodě na 50 kilometrů na mistrovství světa v Pekingu zvolil první možnost, která se nakonec ukázala jako ta správná – náskok na soupeře dokázal ještě navýšit a došel si pro první slovenskou zlatou medaili ze světového šampionátu. I s „čůracím pitstopem“.



„Navždy si zapamatuju pocity, když jsem vešel na tenhle krásný stadion, když jsem vyskočil na nejvyšší stupeň, na naši hymnu,“ rozplýval se pak novopečený šampion, který se v závodě rozhodl udeřit na soupeře hodně brzy a jeho náskok stále narůstal – na 30. kilometru to bylo už více než minutu.

Proto si Tóth mohl dovolit luxus přemýšlet o tom, jestli zastavit a dojít si na toaletu, či nikoliv. „Mezi 25. a 30. kilometrem jsem se rozmýšlel: Půjdu, nepůjdu? Zkoušel jsem to udržet v sobě, jenže nemělo to význam,“ cituje slovenského šampiona idnes.cz.

Pozdější světový šampion Matej Tóth mizí na záchod během závodu na 50 km chůze
Pozdější světový šampion Matej Tóth mizí na záchod během závodu na 50 km chůze

„A dobře jsem udělal, že jsem na toaletu šel. Ztratil jsem tam sice okolo 25 sekund, ale pak se mi začalo chodit fantasticky,“ pochvaloval si Toth s tím, že se na trati zdržel právě jen při své pauze na záchod.

 „V závodě se mi to stalo poprvé, na tréninku je to častější. Ale takové přestávky patří k závodům, i když nevím, jestli se někdy takhle zdržel mistr světa,“ usmíval se Tóth, který pak opět navýšil náskok až na téměř dvě minuty a mohl si užívat zlaté ovace v Ptačím hnízdě...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud