Květoslav Šimek
16. června 2014 • 15:18

Lavillenie nesl Železnému dort, oslavencovy šestky tyčkaře motivují

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souvislost nešlo přehlédnout. Jan Železný, legendární český oštěpař a ředitel mítinku Zlatá tretra Ostrava, se narodil 16. 6. 1966. A dort k narozeninám mu dnes přinesl francouzský tyčkař Renaud Lavillenie, který by chtěl v úterý na vítkovickém stadionu útočit na magických 6 metrů. Věří, že i šestky v datu oslavence Železného mu přinesou štěstí.



V únoru Lavillenie překonal v hale v Doněcku neskutečných 616 centimetrů! V euforii si pak laťku posunul na 621 centimetrů, jenže se při dopadu zranil. Přišel tím o halové mistrovství světa v Polsku. Teď už je ale zpátky a v plné parádě. Z šesti závodů pod otevřeným nebem Lavillenie po návratu šestkrát vyhrál.

V sérii by rád pokračoval i v Ostravě, kde se představí potřetí za sebou (v roce 2012 vyhrál výkonem 590 cm, v roce 2013 laťku posunul na 592 cm). Misi začal přáním Janu Železnému.

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie přinesl Janu Železnému dort
Video se připravuje ...

Jako největší hvězda ostravského mítinku mu přinesl dort se třemi prskajícími svíčkami. Světlo sice Lavillenie neuhlídal, prskavky rychle zhasly a on se za to pak Železnému se smíchem omlouval, ale byl prvním gratulantem.

Na oplátku pak dostal od organizátorů příslib, že si coby vášnivý motoristický fanoušek může po závodě zařádit na mošnovském letišti. Podobně jako v minulosti Usain Bolt. „Na motorce jsem jel nejvíc 280, v autě to bylo myslím 240,“ usmíval se Lavillenie.

Že je podmínkou šestimetrová hranice, tomu se Francouz jen zasmál. „Pokusím se, po zranění mám dobré výsledky, tak čekám pěkný závod a pěknou show pro fanoušky.“

ROZHOVOR S RENAUDEM LAVILLENIEM A PŘÍLOHU KE ZLATÉ TRETŘE OSTRAVA SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM SPORTU.

 VIDEO: Podívejte se, jak Lavillenie přeskočil 616 centimetrů


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud