27. června 2017 • 14:10

Hvězdný Farah dostal nabídku od Baníku. Jsem hráč na křídlo, smál se

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je známý jako velký fanoušek Arsenalu a ani na Zlaté tretře se slavný britský běžec Mo Farah fotbalovému tématu nevyhnul. Sportovní manažer Baníku Dušan Vrťo mu nabídl pozici levého křídla.



Baroš , Poznar, Farah. To by byl útok.

„Křídlo? Beru levé i pravé. Jsem rychlý, ale nejsem žádný skvělý fotbalista,“ usmíval se Farah, čtyřnásobný olympijský vítěz, když slyšel Vrťovu vějičku.

Farah fotbal miluje a jeho klubem je londýnský Arsenal. Často se objevuje na jeho trénincích, žertuje s trenérem Arsene Wengerem a v lednu si zahrál s hvězdným Danny Welbeckem.

Ve středu se však Farah na vítkovickém stadionu postaví na dráhu a pro světovou atletiku to bude velká událost. Bude to naposledy, co Farah na dráze poběží závod na 10 000 metrů.

Zlatá tretra uvedla další hvězdy: Farah předvedl svého Mobota!
Video se připravuje ...

„Tohle bude určitě moje poslední desítka na dráze. Byla to krásná cesta, teď ale tenhle byznys končí. Bude to trochu smutné, ale dívám se vpřed vstříc silničním běhům. Moje další motivace je vyrovnat se maratoncům,“ říká Farah.

Do Ostravy se vrátil po osmi letech. V roce 2008 přijel jako nadějný běžec budoucnosti a v závodě na 5000 metrů skončil sedmnáctý.

„Rok 2008 pro mě nebyl dobrý. Na olympiádě jsem pak vypadl v semifinále, ale změnilo mě to a i díky tomu jsem jako atlet tam, kde jsem dnes. Slibuju, že skončím líp než na poslední Zlaté tretře,“ usmívá se Farah.

Pořadatelé mu připravili tři vodiče, kteří se budou snažit vytáhnout hvězdu závodu k času pod hranici 27 minut.

„Určitě zkusím dostat se co nejblíž svému osobnímu rekordu,“ slibuje Farah, který v roce 2011 v Eugene zaběhl čas 26:46,57 minuty.

Železný o překonání svého rekordu: Jednou to přijde. Jde o víru a schopnosti
Video se připravuje ...

Mo Farah na tiskové konferenci před atletickým mítinkem Zlatá tretra
Mo Farah na tiskové konferenci před atletickým mítinkem Zlatá tretra

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud