Romana Barboříková
26. září 2017 • 15:53

Sedmibojařky Klučinová s Cachovou: Na exhibici dokázaly sílu českého oštěpu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefit se oštěpem co nejblíž k vymezeným čarám pravou a poté i levou rukou? Pro české sedmibojařky Elišku Klučinovou a Katřinu Cachovou žádný problém. Vždyť Česko je přeci oštěpařská velmoc. To při exhibici ve Slaném dokázala i běžkyně Eva Vrabcová-Nývltová, která oštěpem házela vůbec poprvé.



Pro zkušené vícebojařky Klučinovou s Cachovou hod oštěpem není nic obtížného. Situaci v exhibici při Atletice pro děti, která se konala v pátek ve Slaném, ale měly ztíženou tím, že neházely co nejdál, ale co nejpřesněji a navíc pravou i levou rukou. „Na přesnost hodu úplně zvyklé nejsme,“ shodly se. A už vůbec na tento sportovní nástroj není zvyklá Vrabcová-Nývltová. „Nejdřív jsem vůbec házet nechtěla, ale přemluvili mě, tak doufám, že se mi nebudou smát,“ hlásila ještě před startem exhibice vytrvalkyně.

Největší přesnost prokázala Klučinová, která exhibici vyhrála a ukázala tak dětem, že i atletikou se dá bavit. Sama je zastánkyní, aby děti měly co nejvíc možností sportovat. „Myslím si, že je potřeba podporovat dětskou atletiku, stejně jako kterýkoliv dětský sport, protože je důležité, aby se děti hýbaly a aby si udělaly kladný vtah ke sportu. Protože v tomhle věku mají všechny potřebu sportovat, a když jim to nikdo neumožní, je to škoda.“

A zatímco Klučinová podporuje sport dětí, její reprezentační kolegyně Cachová dělala celý den „odborný dozor“ sportovním novinářů při Isostar KSN Cupu v desetiboji, kdy všechny disciplíny absolvovali účastníci během jediného dne. „Obdivuju je, že do toho jdou,“ prohlásila Cachová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud