28. května 2018 • 14:54

Na Zlatou tretru přijedou i Gatlin a Gulijev, Juška si „hrábnul“

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznam atletických hvězd pro 57. ročník Zlaté tretry Ostrava (13. června) se rozrostl na jedenáct úřadujících mistrů světa. Dorazí i sprinterští šampioni Justin Gatlin na 100 metrů a Ramil Gulijev na 200 metrů.



„Těším se na návrat do Ostravy,“ vzkázal přes pořadatele Gatlin, který na Tretru přijede potřetí. V roce 2004 vyhrál v novém rekordu mítinku dvoustovku (20,30 sekund) o deset let později triumfoval na stovce (9,86 s). Pod deset sekund by chtěl běžet i tentokrát. „Mám svůj plán na tento rok a jeho součástí je nabídnout vašim skvělým divákům velkou show.“

Konkurenci bude mít slušnou, protože na startovní listině nejkratšího sprintu jsou čtyři borci pod deset - Christophe Lemaitre z Francie (9,92), Ben Youssouf Meite z Pobřeží Slonoviny (9,96), Adam Gemili z Velké Británie (9,97) a Akani Simbine z Jihoafrické republiky (9,89).

„Mým černým koněm je další Brit Reece Prescod, který vyhrál v Šanghaji a v Eugene zaběhl výborný čas 9,88. Sice s větrem, ale pro mě je to muž budoucnosti,“ říká sportovní ředitel Alfonz Juck.

Ani Ramil Gulijev nebude v Ostravě poprvé. Před jedenácti lety tady na mistrovství světa dorostu získal stříbro na 200 metrů. Stejnou trať poběží i na Zlaté tretře. „Přijedu jako mistr světa, tak musím podat výkon, který tomu odpovídá,“ těší se Gulijev.

Našlapanou konkurenci bude mít v soutěži dálkařů i Radek Juška . Český šampion si v pondělí v Ostravě skočil jen exhibičně. Bez rozběhu a v civilu, potom pomáhal zahrabávat doskočiště, když se mladí atleti bili o vstupenky na Zlatou tretru.

„Závody pro mě teprve začínají, zatím jsem šel jen jeden start v Praze na extralize, ale to bylo jen z krátkého rozběhu. První ostrý start je v úterý v Turnově a ve čtvrtek na Diamantové lize v Římě,“ říká Juška. „Tam už bude i úřadující mistr světa Manyonga, který je přihlášený i na Tretru.“

Juška je přesvědčený, že tentokrát padne i letitý rekord mítinku, který od roku 1998 drží Iván Pedroso - 835 centimetrů. „Myslím, že rekord určitě padne. Jen se uvidí, které jméno to překoná. Doufám, že bychom to mohli překonat všichni, co jsme psaní na startovní listině. Že se bude skákat daleko.“

Osobní motivaci pro něj bude i to, že jako ambasador dorazí Mike Powell. „Nikdy jsem neskákal před světovým rekordmanem, bude to pěkný. Doufám, že se s ním budu moct aspoň vyfotit,“ pousmál se Juška.

V areálu Městského stadionu Ostrava se konala tisková konference k 57. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava
V areálu Městského stadionu Ostrava se konala tisková konference k 57. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud