28. září 2021 • 10:44

Půlmaraton v Českých Budějovicích se otvírá běžcům. Půjde o poslední domácí akci

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžecká událost roku na jihu Čech otevřela brány pro registraci. Mattoni 1/2Maraton České Budějovice 2021 se v letošním roce uskuteční 23. října. Na Náměstí Přemysla Otakara II. se tak sejdou tisícovky běžců z Česka, ale také ze zahraničí. „Půjde o devátý ročník. V loňském roce se neuskutečnil kvůli pandemii, letos se konečně uspořádá v tradičním formátu, což nás moc těší,“ prohlásil Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech. Přihlašovat se do oblíbené běžecké akce můžete na stránkách organizátorů. Kromě půlmaratonu se zde uspořádá také dm rodinný běh.



České Budějovice budou patřit běžcům! A to nejen závodním, ale také rekreačním. Ti všichni se sejdou na druhém největším čtvercovém náměstí v Česku v sobotu 23. října. Akce se koná podle pravidel světové a evropské atletiky a za podpory statutárního města i kraje. „Po zrušení tradičního Volkswagen pražského maratonu se soustředíme na regionální běžecké události. Z veřejnosti je cítit velký zájem o sport a všichni se už těší na specifickou atmosféru. Navíc dáváme šanci také běžcům, kteří byli přihlášeni v jiných mimopražských závodech, jako jsou Karlovy Vary, Olomouc nebo Ústí a nevyužili svou registraci. Nebo ti, kteří byli zaregistrováni v minulém roce,“ prohlásil Carlo Capalbo.

Kromě nadšenců dorazí do Českých Budějovic závodní běžci ze zahraničí. Velmi sledovaný bude výkon Hany Homolkové, která ovládla v letošním roce už tři závody ze série RunCzech 2021. „Pokusím se vyhrát také v Budějovicích,“ prohlásila Homolková po vítězství v Ústí nad Labem.

RunCzech v letošním roce uspořádal Mattoni 1/2Maraton v Karlových Varech, v Olomouci a v Ústí nad Labem. První říjnovou sobotu je navíc na programu ještě Mattoni Liberec Nature Run 2021 v Jizerských horách. Závod v Českých Budějovicích bude navíc poslední letošní domácí běžeckou akcí RunCzech. Účastníci, kteří se dostanou do cíle, se mohou těšit na běžecké triko zdarma od firmy adidas. Registraci do Mattoni 1/2Maraton České Budějovice můžete provést na stránkách RunCzech.com.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud