18. března 2022 • 11:47

Halový šampion Maslák na MS nepostoupil z rozběhu. Uspěl Šorm

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr světa na 400 metrů Pavel Maslák nepostoupil na halovém světovém šampionátu v Bělehradě do semifinále. Ve svém rozběhu obsadil čtvrtou příčku, přičemž přímo postupovali jen dva závodníci. Další dva napříč pěti rozběhy se do další fáze kvalifikovali časem, ale Maslákův výkon 47,31 sekundy na to nestačil. Česká atletika bude mít v podvečerním semifinále zastoupení díky aktuální tuzemské jedničce Patriku Šormovi. Ten svůj rozběh vyhrál.



Maslák sice obhajoval titul z Birminghamu, ale vzhledem k aktuální výkonnosti zdaleka neměl takové ambice. Spokojený by byl s postupem do semifinále, ale i k tomu měl daleko. V první fázi porazil jen jednoho z přímých soupeřů a zaostal o více než šest desetin za svým sezonním maximem. Obsadil osmnáctou příčku, od semifinálové dvanáctky ho dělila více než půlsekunda. "Asi nebyla ta forma taková, jaká měla být. Myslím, že jsem do toho dal všechno, prostě to tam nebylo," řekl České televizi.

Naopak republikový šampion Šorm si počínal suverénně. Seběhl k mantinelu jako první, což bylo zásadní. "To je vždycky nejdůležitější a to se mi povedlo," pochvaloval si. Vedoucí pozici udržel. "Vítězství vždycky potěší a je to důležité do semifinále, kde se může stát cokoliv," doplnil český reprezentant. Celkově ho čas 46,49 zařadil na šesté místo o dvě tisíciny za pátého Španěla Bruna Hortelana-Roiga. Nejlepší výkon předvedl Belgičan Julien Watrin (45,88).

V závodě na 60 metrů se představila osmnáctiletá Eva Kubíčková. Dobře trefila start, ale pak se propadala a v posledním rozběhu obsadila sedmou příčku. Časem 7,38 zaostala o osm setin za svým juniorským českým rekordem, kterým se z národního šampionátu do Bělehradu kvalifikovala. Celkově byla klasifikovaná na 36. místě. Nejrychlejší čas rozběhů 7,03 sekundy předvedla Američanka Mikiah Briscová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud