7. září 2019 • 12:12

Brazílie - Česko 71:93. Fantazie! Po demolici favorita žije naděje na postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté na mistrovství světa v Číně v úvodním utkání osmifinálové skupiny deklasovali 93:71 Brazílii a udrželi šanci na postup do čtvrtfinále. O místo mezi nejlepšími osmi celky si zahrají v pondělí proti Řecku.



"Hrajeme dobrý basketbal, skvěle si dáváme míč. Chemie v týmu funguje. A jak pořád říkám, máme velká srdce. Jsme připraveni, hráči dělají to, co po nich chceme. Často ještě víc. A hrajeme beze strachu z jakýchkoli velkých jmen. To je hodně důležité," prohlásil trenér Ronen Ginzburg po třetí výhře českého týmu na turnaji za sebou.

Jeho výběr si přenesl herní pohodu z dějiště základní skupiny Šanghaje i do Šen-čenu a Brazilce k ničemu nepustil. Na vysokém vítězství se 20 body, sedmi doskoky a devíti asistencemi podílel Tomáš Satoranský, zatímco pivot Ondřej Balvín se ziskem 15 bodů a 11 doskoků zaznamenal ve druhém utkání po sobě double double.

"Je hodně emocí na tomto turnaji a užíváme si každou vteřinu. Jsem rád, že to můžeme takto prodloužit a být další dny v souboji o čtvrtfinále. Kdyby mi někdo řekl, že budu hrát v pondělí s Řeckem o čtvrtfinále, tak mu neuvěřím nikdy. Je neskutečné, co se tady pro nás zatím děje. Musíme se znovu připravit a zůstat hladoví. To je to nejdůležitější," řekl Satoranský.

Češi měli od začátku utkání pod kontrolou, ani jednou neprohrávali a nakonec osmnáctinásobného účastníka šampionátu porazili o 22 bodů. Velkou zásluhu na tom měla i pevná obrana, která v prvních třech čtvrtinách dovolila soupeři maximálně 16 bodů.

Díky vysokému náskoku si Ginzburg mohl dovolit v závěru nasadit i hráče, kteří si dosud na šampionátu příliš nezahráli. Jediným stínem na důležitém vítězství bylo zranění Blakea Schilba, který si ve třetím dějství vyvrknul kotník a do hry se už nevrátil. Rentgen po utkání potvrdil, že nemá kotník zlomený, ale jasněji o jeho stavu bude v neděli.

Česká reprezentace, která na mistrovství startuje poprvé od účasti Československa v roce 1982, si o postup do čtvrtfinále zahraje proti Řecku v sestavě s nejužitečnějším hráčem NBA Giannisem Antetokounmpem. Utkání je na programu v pondělí od 10:30 SELČ.

Skupina K

Z V VP PP P Skóre B
1. USA 5 4 1 0 0 437:330 10
2. Česko 5 3 0 0 2 417:395 8
3. Řecko 5 3 0 0 2 403:382 8
4. Brazílie 5 3 0 0 2 409:427 8

Sport Magazín Plus k MS v basketbalu 2019 objednávejte na iKiosek ZDE>>>

Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu Plus Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu PlusFoto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud