11. srpna 2020 • 07:50

Phoenix válí dál a drží naději na play off. Kuzma rozhodl drama pro Lakers

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Phoenixu vyhráli i šestý zápas po restartu sezony NBA na Floridě a díky výhře 128:101 nad Oklahomou stále drží naději na postup do předkola play off, které se bude v Západní konferenci hrát o víkendu. K tomu potřebují v posledních dvou kolech základní části vyhrát o jeden zápas více než nyní devátý Portland. Devin Booker dal v pondělí v dresu Suns 35 bodů.



„Ještě jsme ale ničeho nedosáhli. Celou sezonu jsme si pod sebou kopali jámu, teď jsme vyhráli pár zápasů, ale ještě není co slavit. Bitva stále není vyhraná,“ snažil se dál motivovat své svěřence trenér Phoenixu Monty Williams. „Nikdo nevěřil, že se do této situace ještě dostaneme. Teď je tu ale tato šance a my ji chceme využít,“ dodal.

Oklahoma hrající bez čtyř opor přitom v prvním poločase vedla až o 15 bodů, ale Phoenix ještě do poločasu srovnal a ve druhé části na palubovce dominoval. Booker, který dal potřetí z posledních čtyř zápasů 35 bodů, trefil i střelu téměř z poloviny hřiště.

Los Angeles Lakers v souboji prvního se třetím týmem Západu porazili Denver 124:121. Nuggets pět sekund před koncem neproměnili trestný hod, jenž jim mohl za stavu 121:121 přinést vedení, a pak neuhlídali poslední akci Lakers, která skončila vítěznou trojkou Kylea Kuzmy.

LeBron James k tomu přispěl 29 body a 12 asistencemi, Anthony Davis přidal 27 bodů a Kuzma 25 bodů. Zajímavou statistiku měl také oblíbenec fanoušků Alex Caruso. Ten sice nezaznamenal ani bod za 20 minut na palubovce, ale Lakers s ním na hřišti přehráli soupeře o 21 bodů.

Hrál se také zápas dvou nejlepších týmů Východní konference, ale oba celky nechaly odpočívat opory. Obhájce titulu Toronto ukázal širší kádr a porazil lídra soutěže Milwaukee 114:106. Chris Boucher k tomu přispěl svým osobním maximem 25 bodů.

Miami vyhrálo důležitý zápas nad Indianou 114:92 a drží čtvrtou příčku ve Východní konferenci právě před Pacers a Philadelphií. Heat vyhráli kolektivním výkonem, kdy hned sedm hráčů mělo dvouciferný počet bodů. Navíc se jim povedlo ubránit T.J. Warrena. Nejlepší střelec soutěže po jejím restartu tentokrát zaznamenal jen 12 bodů.

Dallas i bez dvou svých hlavních hvězd Luky Dončiče a Kristapse Porzingise zvítězil 122:114 nad Utahem. Tim Hardaway dal 27 bodů a Seth Curry 22 bodů. Mavericks přitom ještě na začátku druhé půle prohrávali až o 22 bodů, ale předvedli svůj nejlepší obrat od února 2016. Utah k tomu pomohl tím, že hráče základní sestavy nechal hrát jen zhruba čtvrthodinu.

NBA:

LA Lakers - Denver 124:121, Miami - Indiana 114:92, Milwaukee - Toronto 106:114, Phoenix - Oklahoma City 128:101, Utah - Dallas 114:122.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud