8. května 2023 • 12:30

Hvězdný Jokič má malér, strčil loktem do majitele Suns. Zdržoval hru, hájí se

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V play off NBA se přetahují Phoenix s Denverem a ruku k dílu toužil očividně přiložit i majitel Suns. Když se k němu do první řady odrazil míč, nechtěl jej vrátit, a tak si pro něj rázně došel obrovitý Nikola Jokič. Srbský pivot ve službách Nuggets dokonce muže odstrčil loktem, miliardář Mat Ishbia vystřihl reakci, jako by snad byl jedním z hráčů na palubovce.



Nikola Jokič zaznamenal 53 bodů, po zápase měl však k úsměvům daleko. Jeho Denver prohrál 124:129 a přišel o vedení v sérii, která je nyní srovnaná na 2:2. Jeden z nejužitečnějších hráčů celé NBA si navíc zadělal na malér.

Vše se odehrálo v závěru poločasu, kdy se míč po bloku Srba dostal do zámezí. Jelikož se balon odrazil přímo do rukou jednoho z domácích příznivců, rozhodl se Jokič rychle jednat.

Přetahovaná sice netrvala dlouho, jenže muž po Jokičovi sáhl a ten se pak ohnal loktem. Mat Ishbia v sobě nezapřel basketbalový naturel a předvedl typickou reakci známou z hřišť po celém světě – zvedl ruce a sesunul se dolů. Podkošová star po tomto incidentu vyfasovala technickou chybu.

„Rozhodčí řekli, že jsem trefil loktem fanouška,“ líčil Jokič na tiskové konferenci. Že nešlo o běžného diváka, prý věděl. „Ale pořád je to fanoušek, který sedí u palubovky, nebo snad ne? Nemůže zdržovat hru tím, že chytí míč.“

Dalšímu postihu v podobně zápasové suspendace nebo pokuty by se Jokič prý hodně divil. „On na mě položil ruku jako první, věřil jsem, že liga má chránit nás, ale možná se pletu,“ řekla podrážděná hvězda Denveru.

Stejný pohled a věc měl i kouč poraženého celku. „Podle mě je šílené, že Jokič dostal technickou chybu. Míč se dostane k nějakému fanouškovi a on ho drží,“ popisoval Mike Malone. „Jestli to byl majitel Suns? Je mi to jedno.“

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Philadelphia - Boston 116:115 po prodl., stav série 2:2.

Západní konference - 4. zápas:

Phoenix - Denver 129:124, stav série 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud