20. října 2012 • 18:37

Skvělé, raduje se Veselý. Washington s ním prodloužil o další rok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český basketbalista Jan Veselý vstoupí do nové sezony NBA s vědomím, že s ním Washington Wizards prodloužili smlouvu. Rodákovi z Ostravy po sezoně skončí nováčkovský kontrakt, dnes však vedení klubu oznámilo, že na něj uplatnilo opci a smlouvu prodloužilo o další rok do léta 2014.



Washington uplatnil opci hned na šest hráčů. Stejný krok učinil u hlavní hvězdy týmu Johna Walla, Trevora Bookera, Kevina Seraphina, Jordana Crawforda a Chrise Singletona.

"Dobrá zpráva," komentoval prodloužení smlouvy Veselý na Twitteru poté, co mu novinku sdělil prezident klubu Ernie Grunfeld.

Jan Veselý zakončuje smečí v zápase proti MinnesotěFoto Profimedia.cz
"Věříme v postupný vývoj, protože se nám povedlo v posledních letech přivést do týmu mladé a talentované hráče. Jsme rádi, že jsme je mohli podepsat na další sezonu," uvedl v prohlášení Grunfeld. "V kombinaci se zkušenými hráči nám dávají naději na budoucí úspěch," dodal.

Veselý byl do NBA draftován před rokem jako šestý v pořadí. Hráči draftovaní v prvním kole mají garantovanou dvouletou smlouvu s roční opcí na další dvě sezony. Washington tak má na Veselého opci ještě na sezonu 2014-15.

Dvaadvacetiletý český hráč, který do zámoří zamířil z Partizanu Bělehrad, loni ve zkrácené sezoně NBA odehrál 57 zápasů, v nichž měl průměr 4,7 bodu a 4,4 doskoku na zápas. Novou sezonu odstartuje s Washingtonem 30. října v Clevelandu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud