28. října 2012 • 17:48

Welsch zase pálil a Nymburk ve VTB lize otočil zápas s Klajpedou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburku si ve VTB lize připsali druhou výhru ze čtyř zápasů. V domácím utkání porazili litevský celek Neptunas Klajpeda 84:78, když o vítězství rozhodli ve třetí čtvrtině, kterou ovládli o 13 bodů.



Nymburk postrádal jednoho z nejlepších střelců Abramse, jeho roli střelce z dálky ale skvěle zastoupil Palyza, který byl s 18 body nejlepším střelcem domácích. Výrazně mu sekundoval i rozehrávač Pavkovič, který především v koncovce nasbíral svých 15 bodů, a také obě nejnovější posily Rančík s Welschem.

Právě oni měli spolu s Palyzou velký podíl na obratu na pomezí obou poločasů. Český mistr se totiž v úvodu potýkal s přesnou střelbou soupeře, především Gailiuse, autora 24 bodů. Prohrával tak brzy o sedm bodů. Jenže v závěru druhé čtvrtiny zavelel Nymburk k náporu a šňůrou 17:3 získal na svou stranu vedení, které už nepustil.

Ve třetí čtvrtině nápor završil a získal náskok až 18 bodů. Pak sice přišlo polevení a pět minut před koncem hosté snížili na pouhé čtyři body, Nymburk už si ale výhru vzít nenechal. Zasloužili se o to zejména Welsch s Pavkovičem, v jejichž režii byla koncovka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud