Ivo Pospíšil
19. listopadu 2013 • 16:34

VIDEO: Nymburský obr Rančík jako novinář zpovídal bratra Rančíka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUTĚŽ O VSTUPENKY | Jednomu je čtyřiatřicet let, tomu druhému o rok víc. Přesto je to prvně, co se basketbalisté Radoslav a Martin Rančík setkali v jednom týmu. A již ve středu budou oba slovenští pořízci usilovat o to, aby si basketbalový Nymburk uchoval naději na postup ze základní skupiny Eurocupu. V klíčovém duelu vyzve český mistr v pražské Tipsport aréně (18.30) belgického šampiona Ostende.



Na chvíli si zahrál na novináře. Však vystudoval v Americe televizní žurnalistiku a dříve také spolukomentoval některé přenosy NBA.

Usedl tak na tribuně vedle svého bratra Martina a začal klást otázky.

„Proč Nymburk?“ začal Radoslav Rančík. „Protože jsi tu ty,“ odzbrojil ho hned první odpovědí o rok starší sourozenec.

Kdyby se ti dva střetli pod košem jako soupeři, byla to zajímavá přetahovaná. V Nymburku se ale ve svých 34 respektive 35 letech poprvé setkali jako týmoví parťáci.

VIDEO | Jak Radoslav Rančík zpovídal bratra Martina

„Dostal jsem tu příležitost hrát Eurocup a VTB Ligu,“ vysvětloval Martin Rančík, proč v průběhu sezony basketbalový Nymburk posílil. A porovnejte si ty parametry:

Radoslav Rančík – 206 centimetrů/105 kilogramů, post vyšší křídlo

Martin Rančík – 204 centimetrů/100 kilogramů, post vyšší křídlo

Liší se snad jen dresy. Kromě jiných čísel (Radoslav má 13, Martin 51) má jeden z nich má na drese u jmenovky Rado, druhý zase Martin.

„V první řadě se na něj dívám jako na posilu do našeho týmu. Maťo je typ hráče, který má především hodně zkušeností,“ říkal už dříve Radoslav Rančík.

Rančík se probíjí pod koš ruského týmu
Rančík se probíjí pod koš ruského týmu

„Oba máme podobnou herní agresivitu, ale jinak je Martin odlišný typ než já. V každém případě ale bojuje o každý míč a my potřebujeme hlavně jeho energii, kterou přináší do týmu,“ dodal.

Zatímco on je v systému kouče Kestutise Kemzury klíčovým hráčem, jeho starší bratr se zatím ještě s týmem sehrává. Další příležitost prorazit bude mít ve středu, kdy Nymburk hostí v důležitém utkání belgické Ostende.

A proč v důležitém? Protože v prvním duelu s ním český mistr prohrál na jeho palubovce 83:90 a v tabulce patří mu zatím nepostupové čtvrté místo. Aby svou naději ve skupině s Cantú nebo Le Mans oživil, musí nutně uspět.

„Bude to stát hodně síly, konkurence v Evropě je velká, ale potenciál tam určitě je,“ věří i v úspěch na evropské scéně Martin Rančík.

Utkání se odehraje v pražské Tipsport aréně ve středu od 18.30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud