28. listopadu 2013 • 17:20

VIDEO: Koučova bezva finta! Rozlil pití po hřišti, aby získal čas

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jason Kidd proslul v basketbalové NBA jako bystrý mozek na rozehrávce. Jeho první týdny v roli kouče na lavičce ambiciozních Brooklyn Nets se sice proměnily v noční můru, naposledy však čtyřicetiletý dirigent ukázal, že zná mnoho triků, jak ovlivnit průběh zápasu.



Do konce domácího duelu proti LA Lakers chybělo 8,3 sekundy a Brooklynským již nezbýval žádný oddechový čas, aby načrtli akci, kterou by se pokusili vyrovnat či zvrátit zápas. Jodie Meeks z Lakers právě proměnil první trestný hod, zvýšil na 96:94 pro domácí a kouč Kidd vystřídal Tyshawna Taylora.

Když basketbalista odcházel usednout na lavičku, křikl na něj trenér: „Vraž do mě“. Taylor uposlechl, Kiddovi vylétl z ruky kelímek s pitím a polil palubovku. Nets tak získali pár vteřin navíc, během nichž asistent trenéra nakreslil jejich poslední útok.

VIDEO: Podívejte se na záludnou fintu trenéra

„Jestli se jednou stanu trenérem, tenhle trik s pitím určitě taky použiju,“ napsal obdivně na Twitter Andre Iguodala z Golden State.

Kidd, mistr NBA s Dallasem Mavericks a dvojnásobný olympijský vítěz, však nechápavě kroutil hlavou, o čem všichni mluví. „Prostě mi vypadl kelímek ze zpocené ruky. Vždyť víte, že jsem nikdy nebyl šikovný s balónem,“ tvářil se bezelstně trenérský nováček. „Ani nevím, jak se tam najednou vzal. Prostě jsem do něj omylem narazil,“ nevypadl z role ani Taylor.

Ačkoliv trik s pitím Nets vyšel na výbornou, při následné akci netrefil Paul Pierce trojku z otevřené pozice a Brooklyn prohrál 94:99. Tým ruského miliardáře Michaila Prochorova, který má vůbec nejvyšší rozpočet v lize, se tak krčí u dna Východní konference s bilancí 4 výhry a 11 porážek.

A Jasona Kidda zřejmě čeká za přílišnou kreativitu, jak získat extra time out, pokuta od vedení NBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud