Ivo Pospíšil
7. března 2014 • 16:35

Lakers koušou nejhorší porážku v historii. Roztrhali nás, ale musíme se sebrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou potupu ještě nezažili. Prohrát o osmačtyřicet bodů. Doma. A navíc s městským rivalem. Drsné, tvrdé, neodpustitelné. „Cítili ve vodě krev a roztrhali nás,“ hlesl jen kouč basketbalistů Los Angeles Lakers Mike D´Antoni, když měl komentovat „noc hrůzy“. Kolaps 94:142 s LA Clippers byl prohrou s největším bodovým rozdílem v celé sedmašedesátileté historii slavného klubu.



Že je pryč jejich dominance z minulých let? Ok. Že jejich tým hvězd prořídl a největší ikona Kobe Bryant je zraněná? Ok. Že letos zůstanou bez play off? Ok.

Ale takovýto kopanec, jaký dostali fanoušci LA Lakers nyní, ještě nezažili. Prohra o osmačtyřicet bodů. S městským rivalem LA Clippers. A navíc na své vlastní palubovce.

„Prohráli jsme o osmačtyřicet bodů, to není žádná legrace,“ nechápal rozehrávač Jodie Meeks. 

„Je jedno, že jsme zaznamenali negativní rekord, stejně je to frustrující. Ať už vás kdokoliv na jakékoliv úrovni takto sfoukne, není to legrace. Samozřejmě o to horší, když se na to kouká v televizi celý svět. Nemyslím ale, že by Clippers byli o 48 bodů lepší než my,“ dodal Meeks.

Přesto jde o největší porážku, jakou kdy šestnáctinásobný mistr NBA ve své historii od roku 1947 zažil. A kamery, které vybíraly v hledišti generálního manažera Mitche Kupchaka si s tím faktem pohrávaly. Nejprve zachmuřený, pak nevěřícný, nakonec apatický.

„Cítili ve vodě krev a roztrhali nás,“ přiznal jen kouč Lakers Mike D´Antoni. „Nikdo v kabině není veselý, všichni jsme tam v hrozných rozpacích. Jenže se musíme sebrat, tahle liga nebere ohled, jestli jste v rozpacích nebo ne,“ burcoval.

Jenže ta převaha byla strašidelná: Doskoky 64:33 pro Clippers, Zisky 16:9 pro Clippers, Úspěšnost střelby za dva body: 55,3%:39,5% nebo za tři body 46,2%:26,7%

Když tu porážku viděl zraněný Kobe Bryant, jen na Twitteru prohodil. Mizérie – Motivace.

Image dříve slavného klubu klesá stále níž a níž. A už se spekuluje o čistkách, které po sezoně nastanou.

„Všichni víme, že o těchto našich vzájemných zápasech se hodně mluví: I fanoušci na nás během zápasu křičí: Toto je město Lakers. A je, o tom není sporu. Nicméně my si z toho nic neděláme, hrajeme a jdeme správným směrem,“ lebedil si rozehrávač Clippers Chris Paul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud