9. března 2016 • 10:00

Portland v NBA po třech porážkách vyhrál a vyhlíží Golden State

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Portlandu ukončili sérii tří porážek a v úterním utkání NBA porazili Washington 116:109, byť až po prodloužení. Ústřední postavou Trail Blazers byl rozehrávač Damian Lillard, který nasbíral 41 bodů a 11 asistencí. Tým se vítězstvím naladil na páteční duel s mistrovským Golden State.



Portland hrál doma poprvé po šesti zápasech na palubovkách soupeřů, z nichž první tři vyhrál, ale ve zbytku vyšel naprázdno. "Po třech porážkách za sebou bylo tohle vítězství nutné," řekl Lillard, který dal v prodloužení devět z dvanácti domácích bodů. Jeho týmu výhra přinesla posun na šesté místo v Západní konferenci.

Svěřence Terryho Stottse čeká v pátek zápas na palubovce obhájců titulu z Golden State. V únoru suveréna ligy doma porazili 137:105, na čemž se pátý nejlepší střelec ligy Lillard podílel 51 body, a čeká se jeho další souboj s lídrem statistik Stephenem Currym.

Los Angeles Lakers si poprvé od ledna připsali dvě vítězství za sebou. Po překvapivém úspěchu proti Golden State přehráli Orlando 107:98. D'Angelo Russell k výhře přispěl 27 body, Jordan Clarkson přidal 24 a Julius Randle 23 bodů. Počtvrté z posledních pěti domácích utkání nehrál Kobe Bryant, čímž nepotěšil přítomné diváky, mezi nimiž byli i tenista Novak Djokovič, hokejista Alexandr Ovečkin či fotbalista Robbie Keane.

San Antonio zabralo po prohře v Indianě a zvítězilo na hřišti Minnesoty 116:91. Spurs hráli bez odpočívajících Tima Duncana a Manua Ginobiliho, chyběl i Tony Parker, který si v předchozím utkání poranil palec na noze. V základní sestavě ho na rozehrávce nahradil devětatřicetiletý Andre Miller, kterého se v průběhu sezony zbavila právě Minnesota, a přispěl k výhře 13 body a pěti asistencemi. Lídrem byl LaMarcus Aldridge s 29 body.

Výsledky:

Denver - New York 110:94, LA Lakers - Orlando 107:98, Minnesota - San Antonio 91:116, Portland - Washington 116:109 v prodl., Toronto - Brooklyn 104:99, Utah - Atlanta 84:91.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud