31. ledna 2018 • 22:30

Basketbalistky USK jsou ve čtvrtfinále Euroligy! Narazí na Jekatěrinburg

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály závěrečné utkání základní části Evropské ligy na palubovce Castors Braine 75:71 a potvrdily postup do čtvrtfinále, který jim ještě před začátkem zápasu zajistily ostatní výsledky. České šampionky obsadily konečnou třetí příčku ve skupině A a ve čtvrtfinále je čeká souboj s druhým celkem skupiny B Jekatěrinburgem.



Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové mohly jít do utkání uvolněněji, protože po podvečerní porážce Bourges v Šoproni už o postup nemohly přijít, a v úvodu se jim dařilo. Belgičanky si nevěděly rady s pivotkou Amandou Zahuiovou, která nakonec nasbírala 28 bodů a 11 doskoků, a Pražanky si vypracovaly náskok až 13 bodů.

Pak však opět začaly mít problémy jako v předchozím vzájemném utkání doma, které nečekaně o bod prohrály. Těžkosti jim dělala především bývalá spoluhráčka Anete Šteinbergaová a soupeř se dokázal dotáhnout několikrát na rozdíl pouhých dvou bodů.

Zleva Marija Režanová z USK, Zsofia Fegyvernekyová ze Šoproně a Kateřina Elhotová z USK
Zleva Marija Režanová z USK, Zsofia Fegyvernekyová ze Šoproně a Kateřina Elhotová z USK

Do vedení však Pražanky domácí tým nepustily. Důležitou roli v tom sehrála španělský rozehrávačka Leticia Romerová, která dala dvě klíčové trojky. Rozhodující pasáž přišla pět a půl minuty před koncem od stavu 61:59 pro USK, kdy právě Romerová dala trojku a vzápětí ji nepodobila Kateřina Elhotová. Hráčky USK odskočily a vedení už nepustily.

Mezi osm nejlepších celků soutěže prošly české mistryně popáté za sebou a nyní budou usilovat o čtvrté Final Four v řadě. V cestě jim ale stojí velmi těžký protivník Jekatěrinburg. Ruský gigant byl v posledních deseti Final Four a předloni soutěž vyhrál. Celkem má na kontě už tři triumfy. V této sezoně prohrál jen se Salamancou a dvakrát s Fenerbahce Istanbul.

Evropská liga basketbalistek - závěrečné 14. kolo:

Skupina A:

Castors Braine - USK Praha 71:75, Dynamo Kursk - Polkowice 83:73, Šoproň - Bourges 57:50, Villeneuve - Galatasaray Istanbul 76:62.

Skupina B:

Yakin Dogu - Orenburg 93:71, Wisla Krakov - Fenerbahce Istanbul 62:68 (za hosty Vaughnová 10 bodů, 11 doskoků, 2 asistence), Montpellier - Jekatěrinburg 61:100, Salamanca - Schio 65:58.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud