7. července 2019 • 21:23

Satoranskému už dali v Chicagu číslo. Sah-tore-RAN-skee, učí se jeho jméno

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od pondělí se to ví, nyní je to oficiálně potvrzené. Tomáš Satoranský se stal posilou Chicago Bulls. Slavný tým potvrdil příchod jediného Čecha v NBA, kterého získal z Washingtonu. Na sociálních sítích také odtajnil fotografii sedmadvacetiletého basketbalisty s číslem dresu. To bude stejné, jaké nosil dosud při své první zámořské štaci – 31.



Také Satoranský se přidal poté, co Chicago vydalo zprávu o jeho příchodu. „Tak je to oficiální. Nemůžu být víc nadšený,“ napsal fanouškům na svém twitterovém účtu.

Satoranský, který má za sebou tři sezony v NBA, si díky novému angažmá výrazně finančně polepší. Dosavadní tříletá nováčkovská smlouva mu zaručovala celkem devět milionů dolarů. Nyní s průměrným ročním příjmem deset milionů dolarů (224 milionů korun) bude Satoranský nejlépe placeným českým sportovcem. Více čtěte ZDE>>>

Do týmu, který v 90. letech proslavil Michael Jordan , přichází rozvinout potenciál, který zatím v nejsledovanější basketbalové soutěži na světě prokázal.

Fanouškům oficiální web Bulls radí, jak se naučit správně vyslovovat Satoranského jméno. „Thomas Sah-tore-RAN-skee,“ vysvětluje anglickou transkripcí.

Nyní již Satoranský může začít pomalu upínat svoji koncentraci na začátek přípravy před novou sezonou. „Celou svou energii a soustředění jsem vkládal do toho, aby se to povedlo, protože jsem o to měl velký zájem. Nechtěl jsem se k tomu ale upínat, dokud to není hotové," prohlásil.

„Jsem nadšený, jaký zájem Chicago ukázalo. Je to takové zadostiučinění za ty poslední dva roky. Samozřejmě mám teď velkou zodpovědnost k tomu, abych se dál zlepšoval a předváděl ještě lepší výkony. Myslím, že jsem na tuhle situaci připravený a budu se v ní cítit dobře," podotkl český hráč.

Tomáš Satoranský bude nosit v Chicagu číslo 31
Tomáš Satoranský bude nosit v Chicagu číslo 31

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud