12. března 2021 • 18:11

Policie uzavřela případ krádeže v Nymburce, italský tým nespolupracoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez konkrétního výsledku uzavřela policie případ nahlášené krádeže v šatně basketbalistů Dinama Sassari během úterního utkání Ligy mistrů na hřišti Nymburka. Další možné vyšetřování zhatilo odmítnutí spolupráce ze strany italského klubu. Informoval o tom v tiskové zprávě výkonný ředitel českého mistra Ondřej Šimeček. Se zástupci soupeře bude ještě incident řešit po telefonu.



„Mrzí nás, jestli Sassari došlo finanční újmy, ale podle policejní zprávy nemohlo být vyšetřování dokončeno, jelikož na něm italský celek odmítl spolupracovat s vysvětlením, že musí na hotel a následně na letiště. Policie tak případ uzavřela,“ uvedl Šimeček.

Krádež hosté oznámili zástupcům Nymburka zhruba půl hodiny po zápase, který po dramatickém závěru domácí vyhráli 90:89. Podle pozdějšího vyjádření pivota Mira Bilana na twitteru přišli hráči Sassari o hotovost.

„Pořadatelskou službu jsme měli zajištěnou jako na všechny zápasy, při kterých se nikdy nic podobného nestalo. Do prostor haly byl umožněn vstup jen osobám, které jsou potřeba k zajištění utkání a jeho televizního přenosu. Klíč od šatny měl po dobu zápasu jen tým Sassari a k násilnému vniknutí nedošlo. Proto se necítíme přímo odpovědní za to, co se stalo a odmítáme pochybení z naší strany,“ uvedl Šimeček.

Italský tým se cítil být poškozen některými verdikty rozhodčích a v dusné atmosféře se odehrála i tisková konference, z níž trenér Gianmarco Pozzecco po emotivním proslovu na adresu sudích předčasně odešel.

„Sami nemáme informace komu a co se ztratilo, vše probíhalo ve velkých emocích. Chápeme, že byl soupeř kvůli všemu naštvaný, jen nás mrzí, že bez prošetření případu došlo k našemu obviňování a komunikaci na sociálních sítích, což výrazně pošpinilo jméno našeho klubu. Také to zastínilo výsledek zápasu. Pokud bychom naše pochybení odhalili, tak ho přiznáme a sjednáme se soupeřem nápravu, ale nic takového jsme neodhalili,“ řekl výkonný ředitel Nymburka.

Klub nicméně přijal nová interní opatření, která nechtěl specifikovat. „Já osobně mám tento týden naplánovaný videotelefonát s prezidentem Sassari, kde si o tom promluvíme. Protože se však dobře známe, víme, že nemá smysl řešit, co se stalo, ale naším společným cílem je budovat jméno a sportovní úroveň Ligy mistrů. Na této úrovni nesmí zůstávat mezi kluby zášť, jelikož všichni se držíme myšlenky fair play a máme společný zájem, aby byla basketbalová Liga mistrů co nejlepší,“ dodal Šimeček.

Nymburku patří po úterní výhře se dvěma výhrami ve skupině L druhé místo zajišťující postup do čtvrtfinále. Sassari je s dvěma porážkami třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud