František Prachař
7. října 2012 • 01:01

Konečný bojoval, ale nechal si vnutit taktiku soupeře, tvrdí Kraj a Pála

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTŮ | Srdnatý výkon, ale také zasloužená prohra. Tak hodnotí experti neúspěšný boj boxera Lukáše Konečného v duelu o světový titul. Český bijec v sobotu večer podlehl v Kyjevě 0:3 na body Zaurbeku Bajsangurovi z Ruska. Hlavní důvod podle kolegů z ringu Rudolfa Kraje a Ondřeje Pály? Nechal si vnutit taktiku soupeře a ve všem lehce zaostával.



Lukáš Konečný prohrál boj o světový titul WBO do 69,85 kg jednoznačně u všech tří bodových rozhodčích (109:119, 111:117, 110:118). Ve 34 letech mu tak nevyšel ani druhý pokus stát se šampionem, navíc přišel i o prozatímní pás, který získal letos v dubnu. Ve 34 letech dostala jeho kariéra velkou ránu. Hlavní příčiny čtvrté prohry z 52 zápasů?

„Bajsangurov byl perfektně připravený takticky i fyzicky. Málokdo by se takto s Lukášem rval z ústupu. Rus sice neměl tak pevný kryt, ale měl dobrý pohyb, rychlost, zasahoval hodně přední rukou a měl hodně nebezpečné švihy. Lukáše zaskočil aktivitou hned od začátku, nedovolil mu moc ani údery na spodek. Vůbec jsem to nečekal,“ říká Rudolf Kraj, stříbrný medailista z olympiády v Sydney a muž, jenž se v roce 2008 rovněž neúspěšně utkal o světový titul WBC ve váze do 91 kg.

Konečný nezvykle hodně inkasoval. Ve tvrdém zápase schytal hodně levých háků, soupeř mu ke konci duelu dokonce natrhnul obočí a český bijec hodně krvácel.

„Lukáš bojoval a nechal tam všechno, ale Bajsangurov se ukázal jako bitkař. Šel do toho tvrdě od začátku a měl navrch silově i fyzicky. Takticky taky vyčníval, vnutil Lukášovi svůj styl, donutil ho pracovat od úvodního gongu a to rozhodlo,“ přidává postřehy i Ondřej Pála, nejlepší český boxer v těžké váze.

Výkon krajana hodnotil i bývalý boxer Rudolf Kraj Výkon krajana hodnotil i bývalý boxer Rudolf KrajFoto Pavel Mazáč (Sport)
Možná to Lukáš na začátku přepálil. Věděl, že na Ukrajině na soupeřově půdě na body nevyhraje, proto do toho vlítnul,“ doplňuje Kraj.

Ruský boxer dokázal eliminovat i Konečného největší zbraň – údery na žebra, jimiž už vyřídil mnoho protivníků. Česká jednička se k nim překvapivě tolik nedostávala.

„Bajsangurov měl dobrý pohyb a držel si soupeře od těla přední rukou, to asi Lukáše zaskočilo, fyzicky to už poté nebylo ono, neměl takovou razanci, ale vzhledem k tempu duelu pro to mám absolutně pochopení,“ míní Pála, jenž od 27letého Rusa takový výkon nečekal. Stejně tak Kraj.

„Krutě mě překvapil, vyhrál zaslouženě, asi z něj něco bude, klobouk dolů. Na druhou stranu, Lukáš boxoval dobře, udělal pěkný zápas, rval se i v závěru, i když toho měl plný kecky. Dal do toho všechno, co má, makal, nechal tam kus sebe a nevyšlo to. Vyhrál ten lepší, ale Lukáš ostudu Česku neudělal, vždyť boxoval o světovej titul,“ dodává muž, který ukončil kariéru před čtyřmi lety právě po neúspěšné titulové bitvě.

Sám Lukáš Konečný přiznal, že bude mít v případě prohry stejné úvahy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud