Ilona Kolářová
27. července 2014 • 00:00

Česká bitva König vs. Kreuziger. I taková může být slavná Tour

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňskou Tour de France prožívali čeští fanoušci s Romanem Kreuzigerem. Trpěli, když stále zůstával v roli Contadorova superdomestika, byť se jim zdálo, že je v lepší formě než španělská hvězda a měl by o pódium v celkovém pořadí bojovat on.



Letos připravil českým sportovním nadšencům vzrušující chvilky u televize (a některým i přímo na místě) Leopold König.

Po zahřívacím týdnu, kdy vymetal v pádech silnice, přišly hory, domácí to Königovo prostředí. Průběžným pořadím se tenhle nováček „Staré dámy“ šplhal pořád nahoru a životní časovka ho postrčila až na fantastické sedmé místo celkového pořadí. Takový debut nezvládly ani největší hvězdy.

Kreuziger letos na Tour nestartoval, zastavily ho nesrovnalosti v jeho biologickém pasu. O dopingu nechce jezdec stále Tikokoff-Saxo ani slyšet, věří, že se vše brzy vysvětlí. Pak by jistě v příštím roce zase tlačil svého lídra Contadora k vítězství v Tour.

Jeho soupeřem by klidně mohl být König, jenž by v roli superdomestika odváděl práci třeba pro Chrise Froomea, největšího konkurenta Alberta Contadora!

To by byla, pane, podívaná!

Königův přestup do Froomeova supertýmu Sky, plného hvězd, je zřejmě málo pravděpodobná možnost. Český jezdec si hledá takové nové angažmá, v němž by sice mohl být superdomestikem jako Kreuziger, zároveň chce být ale v některých velkých závodech lídrem.

Tohle mu Sky zřejmě neumožní. Mohl by ale na žlutých etapách vést třeba Oricu nebo Trek. A v horách se směle navážet do Kreuzigerova Contadora.

Až takhle vysoko to teď česká cyklistika dotáhla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud