Ivo Pospíšil
4. září 2015 • 10:02

Kolo pro život: S horským kolem na víno, burčák a okurky do Znojma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu si mohou všichni milovníci jízdy na horském kole přijet prodloužit léto na jižní Moravu na 13. závod seriálu Kolo pro život – Znojmo Burčák Tour Kooperativy, který se koná v areálu Louckého kláštera ve Znojmě. Připravený je celodenní doprovodný program pro celou rodinu.



Dopoledne závodí v dětské sérii Junior Trophy děti v pěti věkových kategoriích, v poledne program vrcholí kláním nejmenších špuntů na odrážedlech. Dospělí účastníci volí jednu ze tří distancí. Hlavní závod měří 57 km, kratší trasa 31 km a nejkratší, tzv. Fitness jízda je určená především rodičům s dětmi a začátečníkům.

Rovinatá krajina s línou řekou Dyjí, obsypaná vinohrady a ovocnými sady je nenáročná, pohodová a bezpečná. Na dobře značených trasách jsou připravené burčákové občerstvovačky i místní dobroty. Účastníci delších tras dostanou jako dárek tradiční moravské okurky.

Do všech závodů se můžete přihlásit v zázemí závodu během sobotního dopoledne. Více informací o závodě na: www.kolopro.cz.

V zázemí areálu Louckého kláštera jsou připravené takové bezplatné vymoženosti pro závodníky jako teplé sprchy, mycí boxy na kola, úschovna kol, mechanické depo, jídelna a bohatý doprovodný program pro malé i velké.

Děti se mohou těšit na spoustu her v Dětském klubu a Modré zóně, připraven bude i LEGO stan, dřevěná dráha pumptrack, Škola kola, výukový stánek první pomoci pro děti i soutěž v dlabání dýní. Našlapaná bude tombola pro dospělé i děti. K poslechu bude hrát cimbálová muzika, víno a burčák poteče proudem.

Pokud máte čas, určitě stojí zato přijet do Znojma na celý víkend, prohlédnout si město s pamětihodnostmi a navštívit některý z místních vinných sklípků…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud