10. dubna 2016 • 21:00

Idiote! Kousek od masakru na Roubaix, jezdce zezadu srazila motorka

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volání po bezpečnosti v cyklistice bylo asi ještě pořád málo. K dalšímu neštěstí mohlo dojít na slavném závodě Paříž-Roubaix, kde italského závodníka Eliu Vivianiho z týmu Sky srazila zezadu motorka, když se oba snažili zabrzdit před hromadným pádem na „kostkovém“ úseku. „Idiote, proč jezdíš tak blízko,“ křičel hned po řidiči motorky další z jezdců.



Úsek, vedoucí po dlažebních kostkách lesíkem Arenberg, patří k nejnáročnějším na celém závodu Paříž-Roubaix. Zároveň je také jedním z nejnebezpečnějších. Pád na něm může přijít kdykoliv a během 114. ročníku slavné klasiky se to potvrdilo.

Několik závodníků v lesíku popadalo, na zem šli i někteří z těch, kteří dojížděli zezadu. Jednomu z diváků za kovovou bariérou se pak podařilo natočit, jak na kostky padá ještě Elia Viviani. Následuje motorka.

Místo do cíle zamířil potlučený Viviani do nemocnice ve Valenciennes.

„Ztratili jsme Vivianiho, a doufám, že se to bude řešit, protože ho srazila motorka,“ zlobil se sportovní ředitel jeho týmu Servais Knaven.

„Když se jede v Arenbergu, neměly by být v těsné vzdálenosti jezdců žádné motorky. Elia byl ve skupině se Saganem a Cancellarou, bác a najednou je v nemocnici. Vypadá dobře, nic vážného, ale nikdy nevíte. Tohle je opravdu nepříjemné. Trefí Eliu nebo někoho jiného a letí (cyklista) do zábradlí,“ dodal rozladěný Knaven.

Incident se odehrál pouhé dva týdny poté, co během závodu Ghent-Wevelgem srazila motorka Antoina Démoitiého a ten na následky nehody zemřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud