Romana Barboříková
3. května 2018 • 13:55

Začátek Gira v Jeruzalému? Je tu opravdu velké vedro, hlásí Kreuziger

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé startuje italská cyklistická modla Giro d´Italia mimo Evropu. V pátek vyjedou do první ze tří izraelských etap také tři čeští závodníci Jan Hirt, Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Kreuziger už ve středu se svými parťáky ze stáje Mitchelton-Scott na místě trénoval a postěžoval si na vysoké teploty.



Pokud by i v pátek při úvodní etapě 101. ročníku Gira měly být stejně vysoké teploty jako v polovině týdne, bylo by to pro cyklisty dost nepříjemné. „Myslím, že všechny zaskočilo opravdu velké vedro, které panovalo. Bylo nějakých 38 stupňů. V příštích dnech by se mělo trochu ochladit, tak to bude snad příjemnější. Ale hodně tady fouká, takže neočekáváme, že hned po prologu by ta první, druhá etapa v sobotu a v neděli měly být klidné. Určitě to bude hodně nervózní, takže to bude zajímavé,“ je přesvědčený Kreuziger.

Ten přiletěl do Jeruzaléma, kde se pojede první etapa - časovka dlouhá 9,7 kilometru - v úterý večer. Předtím ještě potrénoval v Itálii v okolí Lago di Garda. „Chtěl jsem si pojezdit v delších kopcích, abych byl připravený na kopce, které nás budou čekat na Giru, protože už Etna je poměrně dlouhý a těžký kopec,“ vysvětluje muž, který se Corsa rosa účastní už počtvrté.

V Izraeli bude závodit poprvé. „Byli jsme hodně překvapení, trošku jsem to čekal jako arabské země, ale je tu mnohem víc zeleně. To jsme zaznamenali při prvním tréninku, který byl dlouhý nějakých 70 kilometrů.“

Už před odletem mluvil o tom, že je sám zvědavý na atmosféru, kterou organizátoři a fanoušci v Izraeli vytvoří. „Ani teď k atmosféře v Izraeli ještě nemůžu říct moc, protože jsme přijeli v úterý pozdě večer, ve středu jsme odjeli první trénink, takže se snažím odpočívat. Uvidíme při týmové prezentaci ve čtvrtek večer, která bude velkolepá,“ hlásí natěšeně český reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud