22. dubna 2018 • 17:28

Kreuziger byl osmý na Lutych-Bastogne-Lutych, vyhrál Jungels

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Roman Kreuziger dojel osmý v poslední velké jarní klasice Lutych-Bastogne-Lutych. Z nejcennějšího vítězství v kariéře se po sólovém úniku radoval Lucemburčan Bob Jungels.



Jednatřicetiletý Kreuziger zakončil týden ardenských klasik třetím umístěním v elitní desítce. Minulou neděli obsadil druhou pozici na Amstel Gold Race, ve středu byl čtvrtý na Valonském šípu a dnes dojel v sedmičlenné skupině s odstupem 39 sekund za Jungelsem.

"Můžu udělat tlustou čáru za ardenskými klasikami, které byly jedny z nejpovedenějších, co jsem u profíků. Ve všech třech jsem byl do osmého místa: jednou na pódiu, jednou mi to uteklo a dneska jsem to chtěl hrát do poslední chvíle na Valverdeho a Alaphilippa, což se úplně nevyplatilo. Trochu jsem zklamaný z výsledku, ale kondice je dobrá," hodnotil Kreuziger.

Pětadvacetiletý Jungels vyhrál 104. ročník nejstaršího cyklistického monumentu s náskokem 37 sekund před Kanaďanem Michaelem Woodsem a Francouzem Romainem Bardetem. Kreuzigerovu skupinu přivezl do cíle na čtvrtém místě Jungelsův kolega z týmu Quick-Step Julian Alaphilippe z Francie, vítěz Valonského šípu.

"Nevěřil jsem, že by můj útok mohl vyjít," uvedl po 258 kilometrech a šesti a půl hodinách na kole Jungels, jenž se postaral o letošní 27. výhru Quick-Stepu. "Dlouho jsem na takové velké vítězství čekal, tvrdá práce se konečně vyplatila," dodal lucemburský mistr, jenž má z loňska na kontě vyhranou etapu na Giru d'Italia.

Po klasikách Milán-San Remo, Kolem Flander, Paříž-Roubaix a Lutych-Bastogne-Lutych bude závěrečným pátým letošním monumentem podzimní Kolem Lombardie.

Cyklistický jednorázový závod Lutych-Bastogne-Lutych (WorldTour) - 258,5 km:
1. Jungels (Luc./Quick-Step Floors) 6:24:44, 2. Woods (Kan./EF-Drapac), 3. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale) oba -37, 4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors), 5. Pozzovivo, 6. Gasparotto (oba It./Bahrajn-Merida), 7. Formolo (It./Bora-hansgrohe), 8. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott), 9. Henao (Kol./Sky), 10. Fuglsang (Dán./Astana) všichni -39.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud