15. srpna 2020 • 20:31

Děsivý moment! Talent spadl z mostu. Zlomil si pánev a pohmoždil plíce

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský cyklista Jakob Fuglsang vyhrál závod Kolem Lombardie, který po děsivém pádu skončil předčasně pro jednoho z favoritů Belgičana Remca Evenepoela. Dvacetiletý talent nezvládl v závěru technický sjezd, narazil do kamenné zídky a přepadl z mostu do strže. Při nehodě si zlomil pánev a pohmoždil plíce.



Evenepoel, který je s devíti triumfy nejúspěšnějším cyklistou dosavadního průběhu sezony narušené koronavirem, havaroval necelých 50 kilometrů před cílem. Ve skupince uprchlíků stíhal ve sjezdu Itala Vincenza Nibaliho.

O vítězi se nakonec rozhodovalo v závěrečných kilometrech mezi trojicí jezdců. Nejprve odpadl Fuglsangův kolega z Astany Rus Alexandr Vlasov. V posledním stoupání se pokusil o útok Novozélanďan George Bennett, ale dánský jezdec měl dost sil na odpověď a po sjezdu do Coma oslavil druhé vítězství na cyklistickém monumentu. Loni Fuglsang ovládl závod Lutych-Bastogne-Lutych.

„Cítil jsem se dobře, ale nikdy nevíte, jak jsou na tom ostatní. George Bennett vypadal dobře a před pár dny vyhrál,“ zmínil Fuglsang triumf novozélandského jezdce v závodě Gran Piemonte. „Na konci jsem si říkal, že počkám na spurt. Myslel jsem si, že bych ho porazil. Ale když podruhé zaútočil, rozhodl jsem se jet. Bylo to náročné a rychlé, hodně lidí na to doplatilo,“ uvedl vítěz 114. ročníku závodu Kolem Lombardie.

V samém závěru závodu potkal pád také německého cyklistu Maximiliana Schachmanna, jehož tři kilometry před cílem srazilo auto, které nemělo na trati co dělat. Člen stáje Bora-hansgrohe přesto dojel sedmý. Vyšetření v nemocnici pak odhalilo, že při nehodě utrpěl zlomeninu klíční kosti. Incident vyšetřuje mezinárodní unie UCI.

Český cyklista Petr Vakoč skončil na 51. místě se ztrátou přes 16 minut na vítěze.

Výsledky cyklistického závodu Kolem Lombardie

1. Fuglsang (Dán./Astana) 5:32:54, 2. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -31, 3. Vlasov (Rus./Astana) -51, 4. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -1:19, 5. Ciccone -1:40, 6. Nibali (oba It./Trek-Segafredo) -3:31, ...51. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -16:43.

Belgický cyklistický talent Remco Evenepoel v závěru závodu Kolem Lombardie spadl z mostu.
Belgický cyklistický talent Remco Evenepoel v závěru závodu Kolem Lombardie spadl z mostu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud