20. dubna 2015 • 12:14

Modlící se quarterback je zpět v NFL, chtějí ho Eagles

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Modleme se! Quarterback Tim Tebow se po víc než dvouleté pauze vrací do NFL. Muž, jehož proslavil neobvyklý zvyk modlit se přímo na hřišti, je blízko podpisu ročního kontraktu s týmem Philadelphia Eagles. Je to zřejmě jeho poslední šance, jak se uchytit v NFL.



V Americe je tahle zpráva hit. Tim Tebow strávil poslední sezonu jako televizní expert ESPN pro univerzitní fotbal, jeho snahy o comeback vyznívaly do prázdna. Teď je ale vše jinak. Kouč Eagles Chip Kelly se nebojí odvážných tahů, což nedávno dokázal, když se zbavil hvězdného running backa LeSeana McCoye, aby k pobouření fanoušků Dallasu přivedl jako náhradu neméně zvučnou posilu DeMarca Murrayho. Teď šokuje šancí pro Tebowa.

„Vždycky jsem byl Timovým fanouškem,“ prohlásil Kelly nedávno.

Tebowův příběh je slavný. Když ho v roce 2010 draftovali v prvním kole Denver Broncos, prodej jeho dresů překonal rekord. V sezoně 2011 se se prosadil na místo prvního quarterbacka týmu a v play off 2012 dovedl Denver k vítězství nad Pittsburghem v prodloužení, které provázela tajemná shoda čísel odkazující k třetí kapitole a šestnáctému verši evangelia podle Jana, kde stojí: „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.“

Tebow, známý jako zapálený křesťan, který se modlil přímo na hřišti, naházel proti Pittsburghu 316 yardů, stanovil rekord play off počtem 31,6 yardu na zkompletovanou přihrávku. Jedinou interception (soupeřem zachycenou přihrávku) způsobil quarterback Pittsburgu Ben Roethlisberger při třetím downu, kdy byl míč na šestnácti yardech. Také Nielsen Rating sledující televizní sledovanost vyšplhal na číslo 31,6. Tebow si navíc přesně tři roky před tímto zápasem číslice 3:16 namaloval pod oko v utkání univerzitního fotbalu.

Tebowa tichá modlitba, tzv. tebowing, při které si kleká, opře si ruku o koleno a hlavu o pěst, se tehdy stala hitem internetu. Miliony lidí začaly tohle gesto napodobovat, až se slovo tebowing stalo běžně užívaným výrazem a dostalo se do slovníku. V prosinci 2011 dokonce sjezdařka Lindsey Vonnová rituál použila k oslavě svého vítězství v Beaver Creek a pak musela vyvracet spekluace, že Tebow stál za rozpadem jejího manželství.

Tebowa slavná éra však měla krátké trvání. Z Denveru odešel poté, co klub angažoval slavného quarterbacka Peytona Manninga, následně neuspěl v New York Jets. Naposledy před dvěma lety trénoval s New England Patriots, za něž nastoupil ke dvěma přípravným zápasům, na soupisku se ale nedostal.

Jeho současným cílem je probjovat se do třiapadesátičlenné sestavy Eagles pro novou sezonu, která začne v září. Jeho největšími konkurenty na pozici quartebacka jsou Sam Bradford, kterého Eagles nedávno vyměnili ze Saint Louis, a Mark Sanchez, s nímž se o místo neúspěšně utkal během svého působení v New York Jets.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud