Martin Hašek
10. března 2016 • 08:53

Tanec milionů v NFL: Šampioni jsou bez quarterbacka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během několika dní přišli Denver Broncos, úřadující šampioni Super Bowlu, o dva quarterbeky a na klíčové pozici teď mají velkou díru. Po konci kariéry legendárního Peytona Manninga přišli hned na úvod volného trhu o jeho plánovaného nástupce Brocka Osweilera. Ten odchází do Texasu se smlouvou za 72 milionů dolarů na čtyři roky.

 



Pouhých sedm zápasů kariéry stačilo Brocku Osweilerovi, aby si při svém prvním výletu na volný trh vydělal velké peníze. Osweiler se v minulé sezoně dostal do sestavy Broncos, když špatná forma a zranění posadily Peytona Manninga. Ten se ale na rozhodující chvíle sezony vrátil, Osweiler to podle zpráv ze zákulisí nenesl právě dobře a z Denveru se rozhodl odejít.

Broncos mu odmítli zaplatit požadované peníze, a tak se Osweiler dohodl s Houston Texans, kteří se nebojí nadějného, ale zatím nedostatečně prověřeného quarterbacka ocenit platem osmnácti milionů dolarů na rok po 4 sezony, včetně 37 milionů v garancích. To je víc než teď má i slavný Tom Brady z New England

Broncos teď na trhu musí hledat náhradu, což může ovlivnit vyjednávání New York Jets s Ryanem Fitzpatrickem, kteří se stále nemůžou domluvit na nové ceně. Zdá se však, že Denver se bude zajímat spíš o Roberta Griffina III, kterého propustili Washington Redskins.

Broncos přišli také o hvězdného defenzivního enda Malika Jacskona (Jacksonville) a linebackera Dannyho Trevathana (Chicago).

Jacksonville Jaguars kromě Jacksona získali také safetyho Tashauna Gipsona z Clevelandu a running backa Chrise Ivoryho z New York Jets. Ti sehnali náhradu v Mattu Fortem z Chicaga.

Výrazně posílili New York Giants, jejichž manažer Jerry Reese investoval skoro 200 milionů dolarů v kontraktech za čtyři defenzivní hráče. Giants získali defenzivního enda Oliviera Vernona, cornerbacka Janorise Jenkinse, tackla Damona Harrisona a podepsali novou smlouvu s defenzivním endem Jasonem Pierrem-Paulem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud