27. září 2016 • 10:04

Další gesto proti policejní brutalitě: Hráči NFL se chytili za ruce

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize amerického fotbalu NFL se další hráči zapojili do kampaně proti policejní brutalitě a rasové nerovnosti v zemi, kterou před měsícem rozpoutal quarterback Colin Kaepernick tím, že odmítl stát při americké hymně. Tentokrát se před vzájemným zápasem zapojily celé týmy New Orleans Saints a Atlanta Falcons.



Tohle tu ještě nebylo. Kapernick při svém prvním protestu při hymně seděl, pak začal poklekat na koleno, aby tak při hymně vzdal úctu válečným veteránům, a následovala ho celá řada hráčů NFL. Před pondělním nočním zápase NFL se ale do protestů zapojily oba týmy New Orleans a Atlanty. Všichni hráči se při hymně chytili za ruce a utvořili na hřišti obří kruh.

Podle zdrojů televize ESPN nápad pomohli zorganizovat quarterbeci obou týmů, Drew Brees z New Orleans a Matt Ryan z Atlanty. Zápas se hrál na desáté výročí znovuotevření stadionu Superdome po řádění hurikánu Katrina.

„Potřebujeme rovnost mezi všemi. Bolí mě srdce, když vidím, že se dějí tyhle věci, lidé jsou vražděni, konají se násilné protesty, takhle by se věci řešit neměly,“ řekl před pár dny Mark Ingram, running back New Orleans. „Musíme se spojit, pokud si všichni neuvědomíme, že je tu problém, nic se nevyřeší.“

Zápas vyhrála Atlanta 45:32.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud