1. dubna 2020 • 12:12

Liga amerického fotbalu nezačala, vedení ale věří, že se stihne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli pandemii koronaviru byl o víkendu odložen začátek domácí ligové sezony amerického fotbalu, vedení soutěže ale věří, že se stihne odehrát celá. Podle předsedy domácí asociace Filipa Hobzy by se mohlo začít v červnu.



"Základní část má deset kol. V tom je náš sport poněkud specifický. V zámořské NFL mají kol šestnáct, takže to není zas takový rozdíl. Je proto reálné mít na stole i scénář s odehráním kompletního ročníku Paddock ligy," uvedl Hobza v tiskové zprávě.

Domácí soutěž měla zahájit předehrávka mezi úřadujícími mistry Prague Lions a týmem Vysočina Gladiators. Američtí fotbalisté mají na rozdíl od jiných sportů výhodu, že zákaz volného pohybu osob v souvislosti s šířením koronaviru je nezastihl před vrcholem soutěže. "Nezáviděl jsem kolegům z hokeje, kteří se museli vypořádávat s vládními opatřeními prakticky hodiny před začátkem zápasů play off. Věřím, že začneme hrát. Jakmile to situace dovolí, budou všechny soutěže vypsány znovu," dodal Hobza.

Fanoušci amerického fotbalu se mohou v následujících týdnech těšit alespoň na virtuální ligu prostřednictvím simulace Madden NFL. "Chceme jít s dobou a připravujeme první oficiální ročník v esportu. Věřím, že na své si přijdou hráči i fanoušci. Madden je mezi naší komunitou velmi populární hrou," dodal Hobza.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud