Martin Hašek
6. srpna 2022 • 11:15

Brady v klubu 45! Touha i dřina, kde byli v tom věku Jágr či Navrátilová?

Vstoupit do diskuse
0
  • Tom Brady vstupuje do klubu 45, jak na tom v tomhle věku byli třeba Martina Navrátilová či Jaromír Jágr?Tom Brady vstupuje do klubu 45, jak na tom v tomhle věku byli třeba Martina Navrátilová či Jaromír Jágr?FOTO: Reuters, Profimedia.cz, Barbora Reichová (Sport)

    Když kdysi oznámil svůj plán hrát minimálně do pětačtyřiceti, znělo to tak trochu jako sci-fi. Quarterback Tom Brady ale trval na svém, a v týdnu si připomínal svou pětačtyřicítku na startu další sezony, v níž chce útočit na Super Bowl. Kteří výjimeční sportovci vydrželi tak dlouho jako on, a co ve svém věku dokázali?

  • TOM BRADY

    V zimě už se rozloučil, bez fotbalu ale vydržel pouhých čtyřicet dní. Pak světu oznámil, že má ještě nedokončenou práci. S Tampa Bay Buccaneers v minulém play off skončil hodně bolavě, když senzačně pomohl zvrátit manko ve výši 24 bodů s pozdějšími šampiony Los Angeles Rams, aby pak sledoval bleskový vítězný drive soupeře. Brady jede dál díky touze v srdci, velké dřině i svébytné dietě. A nahrává mu, že se herečka a zpěvačka Jennifer Lopez znovu vdala. Vždycky, když šla k oltáři, Brady měl na konci sezony titul. „Stará se o sebe líp než kdokoli, koho jsem kdy viděl. Může pokračovat, jak dlouho bude chtít, myslím, že klidně do padesáti,“ předvídá jeho bývalý parťák Rob Gronkowski.

    Tom Brady v přípravném kempu Tampy Bay BuccaneersFoto Reuters

  • JAROMÍR JÁGR

    V den svých pětačtyřicátin byla hlava hokejové rodiny stále ceněným hráčem NHL. Tehdejší útočník Floridy se pár týdnů před narozeninami osamostatnil na druhém místě v historickém pořadí bodování ligy, když překonal Marka Messiera. V 2016/2017 sezoně získal 46 bodů a v létě podepsal novou smlouvu s Calgary Flames. Problémy s koleny a třísly ho ale pustily jen do 22 zápasů, na Silvestra 2017 nastoupil v NHL naposledy a vrátil se do Kladna. A i v padesáti chce zase hrát, i když ne hned od začátku sezony. „Ale věřím, že když potom dám pořádný čas tréninku, budu pořád schopný hrát důstojnou roli,“ říká Jágr.

    Pět Jágrových dekád: Jak se legenda měnila od 80. let až dodnes?
    Video se připravuje ...

  • MARTINA NAVRÁTILOVÁ

    V roce 2000 byla sice přijata do tenisové Síně slávy, Navrátilová se ale jako oficiální legenda místo sportovního důchodu po šesti letech vrátila ke kariéře. Většinou nastupovala ve čtyřhrách, v roce 2002 ve svých pětačtyřiceti si ale po osmi letech zahrála i singla a na turnaji v Eastbourne porazila světovou dvaadvacítku Tatianu Panovovou. O rok později získala s Leanderem Paesem tituly na Australian Open a ve Wimbledonu ve smíšené čtyřhře. V šestačtyřiceti letech a osmi měsících se stala nejstarší grandslamovou šampionkou.

    Proslov Krejčíkové, který dostal Navrátilovou: Díky za statečnost a naši svobodu!
    Video se připravuje ...

  • CHRIS CHELIOS

    Slavnému hokejovému obránci bylo letos už šedesát a zní to neuvěřitelně, protože se zdá, že ještě nedávno hrál. Chelios prožil v NHL šestadvacet let. Když mu bylo pětačtyřicet, s Detroitem se dostal v bojích o Stanley Cup až do konferenčního finále. Jen rok předtím si zahrál na olympiádě v Turíně 22 let poté, co startoval na Hrách v Sarajevu. Kariéru končil po krátké epizodě v Atlantě ve svých osmačtyřiceti letech jako druhý nejstarší hráč historie NHL po Gordie Howeovi.

    Bývalí spoluhráči z Chicaga a Detroitu Chris Chelios a Dominik Hašek v roce 2011Foto Barbora Reichová (Sport)

  • GORDIE HOWE

    V pětačtyřiceti se mu přestalo líbit na hokejovém odpočinku a rok poté, co Detroit Red Wings vyřadili jeho slavnou devítku, přijal nabídku od Houston Aeros z nově vzniklé ligy WHA, spolu se svými syny Markem a Martym. Kvůli comebacku podstoupil operaci zápěstí a v letech 1974 a 1975 pomohl svému týmu k titulu. V šestačtyřiceti letech pak Howe odehrál sérii zápasů mezi výběrem WHA a Sovětským svazem. Kanaďané zvítězili v jediném zápase z osmi. Objevili se i v Praze, kde prohráli s Československem 1:3.

    Jak to bylo: Před 45 lety poprvé ukončil kariéru Mr. Hockey
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud