20. dubna 2012 • 17:39

Přání a představy manažerů týmů baseballové Extraligy na začátku sezóny

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prognózy, statistiky, úvahy jsou jedna věci, skutečnost na hřišti pak druhá. Jak vidí své vyhlídky v novém ročníku Extraligy, jsme se zeptali manažerů extraligových týmů.



Odpovídali:

Radomír Vach – manažer Techniky Brno

Radomír Vach, manažer Techniky BrnoFoto Radomír Vach

Arnošt Nesňal– manažer Draků Brno

Arnošt Nesňal, manažer Draků BrnoFoto Arnošt Nesňal

Andrew Berglund – manažerEagles Praha

Aleš Navrátil– manažerArrows Ostrava

Hynek Čapka– manažer Cardion Hrochů Brno

Václav Voják– manažer Skokanů Olomouc

Pavel Procházka– manažer Olympie Blansko

 

1. S jakými očekáváními vstupujete do nové sezóny?

Vach: Jako obhájce mistrovského titulu z roku 2011 myslíme opět na boje o nejvyšší příčky a rádi bychom titul ponechali na Kraví hoře ještě o nějaký ten rok. Navíc chceme dobře reprezentovat českou republiku na Evropském poháru v Holandsku a uspět i ve Final Four. Jako každý rok si dáváme hodně vysoké cíle a usilovnou prací se snažíme cílů dosáhnout.

Procházka: Určitě chceme hrát dobrý baseball. Jako nováček extraligy si nedáváme velké cíle, ale umístění do 6. místa by byl pro nás velký úspěch po 3-leté odmlce.

Navrátil: jelikož hodně týmů posílilo, očekávám velmi vyrovnané zápasy, kdy se bude bojovat až do konce základní části

Voják: Očekávám, že se mi potvrdí můj optimistický dojem z týmu, o kterém jsem přesvědčen, že je stmelený a přátelský. Disciplinovaný, pracovitý a bojovný. To jsou atributy, které mohou Skokanům pomoci být skvělým a úspěšným týmem

Nesňal: Sezóna je letos relativně specifická a krátká a doufám že se nám podaří načasovat formu tak, abychom v těch nejdůležitějších momentech, jako jsou Evropský pohár a Play Off, se náš tým představil v tom nejlepším světle. V Extralize se objevila řada nových a kvalitních hráčů, takže očekávám, že sezóna bude vyrovnaná a že to bude boj v každém jednotlivém zápase. Pevně věřím, že tvrdou prací a nasazením budeme ve většině z nich odcházet jak vítězové.

Berglund: Připravovali jsme se hodně v zimní sezóně a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom se dostali zpět do play off a zlepšili se oproti sezóně 2011, kdy jsme měli 20 výher. Víme, že bude letos Extraliga vyrovnanější, protože hodně týmů posílilo. Naší výzvou je proto hrát s nimi dobře každý víkend a předvádět skvělý baseball.

Čapka: Do sezóny vstupujeme s těmi nejvyššími očekáváními.

2. Co je nového ve vašem týmu?

Vach: V týmu Techniky Brno došlo oproti loňské vydařené sezóně pouze ke dvěma změnám v odchodu hráčů. Na postu nadhazovače se již nepředstaví nejužitečnější hráč play-off 2011 Roger Deago, který zůstává v Panamě. Steven Chambers, druhý výborný nadhazovač, dostal možnost hrát baseball v zemi vycházejícího slunce a od března nastupuje v Japonské lize. Nový hlavní trenér úřadujícího mistra české republiky v baseballu mužů je stříbrný olympijský medailista z Atén, Australan Wayne Ough. Ten již český baseball dobře zná. V roce 2009 a 2010 byl hlavní oporou konkurenčního týmu Draci Brno. Dalším zahraničním hráčem je Australan Matthew Desmond Lawman, který za Techniku hrál již v minulé sezóně, kdy patřil mezi nejlepší hráče Techniky. Třetí zahraniční posila je Američan James Walter Labartino. Nadhazovač a hráč zadního pole, kterého si do týmu Techniky vybral trenér Wayne Ough. James odehrál letošní sezónu v Austrálii, kde hrál za tým Glenelg Tigers. Posledním novým hráčem je kubánský hráč Yasser Paredes Tellez. Ten loni na podzim emigroval z Kuby za svým bratrem žijícím v ČR. Díky jeho zálibě baseballu a zkušenostem se ihned zapojil do zimní přípravy Techniky. 

Procházka: Tým posílilRichard Dvořák a Lukáš Macek, kteří se vrátili k aktivnímu baseballu. Dále čekáme na přílet Richarda Navrátila z USA, který k nám přestoupil z Hrochů Brno a také na americkou posilu catchera Sam Delaney Faust.

Navrátil: Na letošní sezónu jsme posílili na nadhozu azaměřili se na fyzickou přípravu, abychom tuto zkrácenou sezónu zvládli v plném nasazení

Voják: Do družstva se vrátili dva zkušení hráči, srdcaři a tahouni Brad Kropinak a Jakub Voják. Naše výkony jistě obohatí i přítomnost dvou šikovných zahraničních posil. Z Kanady přijel Joshua Edwards z USA Kellen Kmiecik

Nesňal: Výrazně jsme posílili v lineupu příchodem Brice a Břeně a zároveň jsme posílili i náš couchovský stuff o Davida Winklera, od čehož si slibujeme právě větší nasazení v trénincích a větší intenzitu v zápasech.

Berglund: Na celou sezónu teď máme Matěje Hejmu (vloni hrál v USA v Minor League), který je pro tým obrovským přínosem. Přidal se k nám také Brad Merritt, dobrý nadhazovač, Američan žijící a pracující jako učitel v Praze. Chemie v týmu je letos lepší, protože jsme měli tvrdou zimní přípravu. Mám pro letošní sezónu dobrý pocit.

Čapka: Skoro všechno - došlo ke sloučení dvou týmů, přišel nový trenér, tři noví zahraniční hráči.

3. Kde byste se chtěli vidět v tabulce po základní části?

Vach: Určitě chceme být na prvním, nebo druhém místě tabulky a mít dobrou výchozí pozicí pro play-off.

Procházka: Velký úspěch pro nás by bylo umístění do 6. místa po základní části.

Navrátil: Po loňském sbírání zkušeností, bychom se rádi letos probojovali do play off

Voják: Myslím, že neznám trenéra, který by rád viděl svůj tým na chvostu tabulky. Já v tomto ohledu zapadám do většiny trénující populace. Jistou výhrou pro mne je už teď skutečnost, že mohu spolupracovat s týmem, který prošel pozitivní vnitřní obrodou, ve kterém panuje přátelská atmosféra, kde fungují dobré vztahy mezi zkušenými hráči a talentovanými mladíky, kteří mají touhu zlepšovat se. Kde budeme v tabulce po základní části, se uvidí. Důležité je bojovat o každý zápas, nemít spoustu zraněných a mít i trochu sportovního štěstí

Nesňal: To je samozřejmě odvislé od naší hry. Hry, přístupu hráčů a celého týmu. Jsem si jist, že pokud do toho naši hráči dají opravdu vše, tak Draci budou bojovat opět o příčky nejvyšší.

Berglund: Našim cílem je skončit opět v první čtyřce a hrát co nejlepší baseball, který nás dostane do play off. Se třemi zápasy za víkend a se silnými týmy jako Draci Brno,Technika Brno,Arrows Ostrava, Kotlářka Praha, Skokani Olomouc, Blansko a Hroši Brno to bude nelehká výzva.

Čapka: Chtěli bychom být na pozici zajišťující play-off.

4. Proč by měli diváci přijít právě na váš tým a hřiště

Vach: Na Technice se již řadu let hraje kvalitní baseball. Útočná hra Techniky je velmi silná, a tak bude možné shlédnout řadu krásných odpalů. Navíc se každý tým bude chtít proti mistrovi vytáhnout, což jsou dobré předpoklady pro kvalitní zápasy. A hřiště? Svojí polohou uprostřed města s výhledem na celé Brno a jeho dominanty…. Znáte snad krásnější hřiště?

Procházka: V Blansku se bude opět hrát po třech letech ten nejlepší baseball v ČR, to by měla být pozvánka pro všechny.

Navrátil: Rád bych fanoušky pozval do krasného areálu s výborným zázemím, kde mohou sledovat náš boj o postup do play-off, do kterého bychom se rádi dostali po dvou letech.

Voják: Patříme ke klubům, které si nemohou stěžovat na nedostatek diváků. Snad domácká, přátelská a neformální atmosféra je to, co kromě radosti ze hry láká fanoušky na stadion Skokanů. A proč na Skokany? Protože jsou mladí, sympatičtí, a někteří i vtipní

Nesňal: Od posílení naší ofenzívy si slibuji atraktivní baseball plný odpalů, což je právě to, co diváky zajímá. Letos jsme v rámci oslav 40. výročí od založení klubu připravili pro fanoušky zpestření v podobě nové výzdoby naší restaurace, všechny zápasy jsou plně komentovány a snažíme se dělat vše pro to, aby se k nám fanoušci vždy rádi vraceli.

Berglund:Eagles Praha jsou dychtivý mladý tým, který hraje agresivní, kvalitní baseball. Máme silné hráče v širším národním týmu - Matěje Hejmu, Jana Drábka, Matěje Huška a Jana Homolku (připravující se na ME), kteří vedou ostatní a máme agrestivní styl baseballu, na který je zábavné se dívat. Máme také jeden z nejlepších stadionů v Evropě s příjemným prostředím. Je radost přijít, dívat se na zápas a dozvědět se více o baseballu.

Čapka: Hrajeme na Městském stadionu, kde je pro diváky dostatečné zázemí. Začátek sezóny nám vyšel, když po dvou víkendech máme tolik vítězství, jako za polovinu loňské sezóny. Většina našich zápasů bude určitě dramatická až do konce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud