18. března 2013 • 10:24

Portoriko zmrazilo Japonsko a je ve finále

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

První utkání finálové skupiny v San Franciscu mezi Portorikem a Japonskem vidělo téměř 35000 diváků. A byli svědky velkého překvapení, když dvojnásobný obhájce titulu nestačil na karibského soupeře, prohrál 1:3 a na turnaji končí.



Oba týmy vstupovaly do střetnutí v odlišných pozicích. Japonsko má na svém kontě výhru v turnaji v roce 2006 i v roce 2009, v tomto ročníku prohrálo pouze jednou a to ve skupině s Kubou. Muselo se sice k zápasu přesouvat z Japonska, ale mělo na to 5 dní. Portoriko skončilo na obou předchozích turnajích v semifinále, na konečném 5. místě. Muselo navíc o postup do finálové skupiny tvrdě bojovat a odehrálo v semifinálové skupině 4 zápasy v 5 dnech. 

Japonský nadhazovač Maeda nezačal utkání dobře. Hned v první směně dal druhému a třetímu pálkaři metu zdarma. Čtvrtý byl strike out, ale pátý Mike Aviles odpálil single do středního pole a vyzval tak k získání bodu Irvinga Fala. Po tomto bodovém úvodu ale již oba nadhazovači i polaři obou týmů fungovali bezchybně. Blízko k doběhu byli Japonci v dohrávce 6.inningu po triplu Ichikawi. Střídání nadhozu ale další snahu japonských pálkařů zastavilo strike outem. Rozhodující tak nakonec byla 7. hra, ve které se nejdříve uvedl singlem Mike Aviles a vše dokonal homerunem do levého pole Alex Rios. Portoriko šlo do tříbodového vedení a Japonsku začalo téci do bot. Jiskřičku naděje zažehl třímetový odpal Toritaniho a následný stahující singl do pravého pole, jehož autem byl Hirokazu Ibata. Další singl přidal Uchikawa a vzhledem k tomu, že japonští hráči měli pouze 1 aut, měli velkou šanci na další skórování. Portoriku pomohla další změna nadhozu a chyba japonských běžců, po které byl mezi metami vyautován Uchikawa. Abe další homerun do své sbírky nepřidal, naopak byl aut na první metě, a tak Japonsko vytěžilo z tlaku pouze jeden bod a muselo doufat ve vydařenou dohrávku poslední směny. Ta však nepřišla. Na metu se dostal pouze Itoi díky metě zdarma a vše zakončil, stejně jako v utkání s USA, chyceným luftem Angel Pagan. 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

R

H

E

Portoriko

1

0

0

0

0

0

2

0

0

3

9

0

Japonsko

0

0

0

0

0

0

0

1

0

1

6

1

                         

W - Santiago

   

L - Maeda

             

HR - Rios

                       

Portoriko nyní čeká na svého soupeře, který vzejde ze zápasu mezi Dominikánskou republikou a Nizozemskem. Nizozemsko přešlo překvapivě přes Kubu, a tak stát se může ledacos. Hraje se dnes večer amerického času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud