4. dubna 2017 • 09:38

Start baseballové extraligy? Plné tribuny, mexická vlna i požehnání pálkám

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní reklama pro baseball. Start domácí extraligy přilákal diváky a naplnil tribuny. Kluby si pro ně připravily několik akcí a v rámci Opening Game došlo i na ohňostroj. Dvě vítězství počítají po víkendu obhájci Draci Brno a Eagles Praha s Hrochy Brno. Nejvýraznější výkon? Pálkař Matěj Hejma odpálil tři homeruny v jednom zápase.



Na baseball chodí v USA v průměru 30 tisíc diváků na zápas. V České republice se popularita tohoto sportu také zvedá. Tak třeba na noční zápas na Arrows Ostrava dorazilo přes tisíc lidí. Co na ně čekalo? Vystoupení mažoretek, slavnostní nadhoz, chutné hamburgery a ohňostroj. A především skvělý zápas, domácí Arrows porazily Skokany Olomouc těsně 6:5.

V úvodním duelu na Eagles Praha v Krči byla na zaplněné tribuně k vidění mexická vlna. „Dlouho jsem nehrál v tak bouřlivé atmosféře,“ pochvaloval si Tomáš Duffek, který odházel celý zápas a dal 14 strikeoutů proti nováčkovi Třebíč Nuclears.

V Třebíči se pak strhla přestřelka – Eagles tam vyhráli 19:10. Největší hrdina? Matěj Hejma, jenž se prezentoval třemi homeruny a celkem stáhl sedm bodů. „Za začátku jsme bojovali se strike zónou, pak jsme se rozjeli. Dal jsem tři homeruny, což mě velice těší. Občas člověk vidí míč dobře, tak doufám, že takových dnů budu mít více,“ řekl reprezentační pálkař.

VIDEO: Draci Brno v akci


V letošním roce se změnil systém extraligy, která se rozšířila o dva týmy. Jedním z nich byla Olympie Blansko, která v sobotu přivítala Draky Brno, dvacetinásobné šampiony. O slavnostní „nadhoz“ se postaral Kamil Vašíček, několikanásobný mistr republiky ve hře boccia a účastník paralympijských her v Riu 2016.

Se svými pálkami pak nastoupili hráči domácího klubu, aby se dočkali slavnostního požehnání od faráře Martina Kopeckého, který jim rovněž popřál hodně zdaru a úspěchů v extralize. Nestačilo to – Draci rozdrtili Blansko 12:1.

„Myslím si, že vstup do sezóny se nám docela povedl. Hráli jsme kvalitně zejména v obraně. Největší radost však mám hlavně z páteční povedené série ulívek,“ hodnotil manažer Draků Arnošt Nesňal.

Také ostatní týmy nabízely divákům atraktivní program, různé soutěže a tombolu. Baseballová extraliga pokračuje také v pátek: Olympia Blansko hostí Hrochy Brno od 19:00. Ve stejný se odehraje repríza loňského finále mezi Draky a Kotlářkou Praha. Na Arrows zase dorazí Tempo Titans Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud