27. srpna 2019 • 11:20

Baseballista Bolek Polívka rozjede „nejmladší“ finále historie

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballové finále Českého poháru odstartuje slavnostním nadhozem Bolek Bolívka. Dvojnásobný držitel Českého lva za nejlepší herecký výkon tím rozjede unikátní finále. Na Městském baseballovém stadionu v Brně Komárově se v něm ve středu 28. srpna od 18.30 hodin střetnou dva historicky nejmladší týmy - Draci Brno do 21 let a Třebíč Nuclears (věkový průměr 22,3 let). Polívku tak po slavnostním nadhozu s největší pravděpodobností vystřídají Ondřej Furko (Draci) a Lukáš Hlouch (Třebíč), čerství mistři Evropy do 23 let.



Pro oba kluby to bude pikantní finále. Draci Brno, kteří jsou s 21 tituly nejúspěšnějším klubem české historie, se po čtvrt století neprobojovali do finále extraligy. Skončili třetí. Talentovaný tým do 21 let má napravit reputaci klubu. Český pohár vyhráli Draci už sedmnáctkrát a chtějí další.

Třebíč bude naopak útočit na první pohárovou trofej. Oba kluby už se ve finále Českého poháru střetly. V roce 2017 uspěli Draci před televizními kamerami v Třebíči 3:2. Zajímavostí je i to, že hned trojice brněnských juniorů letos sbírala zkušenosti v nejvyšší soutěži mužů v rámci hostování právě za Nuclears. A naopak - Lukáš Hlouch hostoval během extraligového play-off v týmu Draků Brno.

„Oba týmy se velmi dobře znají, výsledek zápasu je otevřený,“ říká před finálovou bitvou Pavel Chadim, trenér juniorky Draků. Třebíč už nemůže spoléhat na žádnou ze zahraničních posil, které se vrátily do zámoří, tým Draků naopak posílil Martin Schneider z áčka. V základních pohárových kolech si jako hasič plnil pracovní povinnosti, nastoupil do hry až po vypadnutí extraligových Draků.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud