3. října 2012 • 11:16

Fuck you! Golfové vedení řeší urážky Evropanů během Ryder Cupu

Autor: kb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nejen fotbal řeší problémy s fanoušky. I golfové obecenstvo, obvykle decentní společnost, může klesnout až na samotné dno, jak se ukázalo během víkendového Ryder Cupu (vysoce prestižní týmový duel Amerika-Evropa) v oblasti Chicaga. Američtí diváci tam častovali hráče Evropy nadávkami na zemřelou legendu Seva Ballesterose, svoje si prý vyslechla i přítelkyně irského hráče Graema McDowella a taky Angličan Justin Rose, jemuž zemřel otec – na rakovinu, stejně jako Ballesteros.



Televizní diváci po celém světě mohli slyšet výkřik „Fuck you, Seve“ během duelu domácího páru Dustin Johnson, Matt Kuchar proti páru Paul Lawrie, Nicolas Colsaerts. Hlavně tahle scéna vyvolala vyšetřování, do kterého se vedení Ryder Cupu pustilo.

Ballesteros byl jedním ze symbolů evropského rydercupového mužstva a vloni zemřel na rakovinu. Pro Evropany to byl šok, když slyšeli, jak ho publikum uráží.

Ryder Cup je pověstný svojí bouřlivou atmosférou, zpíváním chorálů a oslavováním úspěšných úderů, což je u golfu neobvyklá kulisa.

Týmová bitva dvou kontinentů diváky strhává. Někteří hráči považují za Ryder Cup za významnější (a rozhodně emotivnější) událost než nejvyšší turnaje.

Tady letošní zápas se hrál ve vypjaté atmosféře. Řada okamžiků však překročila všechny meze.

Dva mladí diváci byli vyvedeni hned z areálu poté, co se nevybíravě naváželi do Colsaertse. Další prohřešky, včetně narážek na to, že Justinu Roseovi zemřel před deseti lety otec na rakovinu, se řeší.

Divák křičí „Fuck you, Seve“ krátce po odpalu

Patří mezi ně i nadávky na adresu přítelkyně Graema McDowella, Američanky Kristin Stapeové. Vyšetřovatelé neuvedli, co přesně měli diváci během zápasů na ženu pokřikovat.

Nakonec se ale smáli nejen McDowell a Stapeová, ale všichni členové evropského týmu i jejich doprovod. Evropa dokonala v zápase velký obrat a porazila Ameriku na její půdě o bod.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud