2. listopadu 2019 • 21:40

Spilková zvládla závěr kvalifikace a i příští rok bude hrát LPGA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Klára Spilková bude i v příštím roce hrát elitní turnajový okruh LPGA. V závěrečném dějství osmikolové kvalifikace na dvou hřištích v Pinehurstu se udržela mezi 45 postupujícími, s celkovým skóre +4 obsadila 38. místo.



Druhá polovina kvalifikace se přitom pro Spilkovou nevyvíjela nejlépe. Ze sedmého místa klesla až na konec čtvrté desítky a po nevydařeném pátečním kole ji od vyřazení z elitního okruhu dělily jen dvě rány.

Závěr ale čtyřiadvacetiletá česká profesionálka v Severní Karolíně bezpečně zvládla. V posledním kole zahrála par a po čtyřech birdie i bogey zůstala na součtu +4. "Mám radost, tento týden byl pro mě psychicky náročnější než předchozí," uvedla česká jednička v tiskové zprávě.

"Všechna čtyři kola jsem hrála solidně, jen mi tam nepadaly paty. Ale byla jsem trpělivá a věřila, že ve finálovém kole se to změní. A tak se také stalo. Příští rok udělám všechno pro to, abych na LPGA uspěla," dodala Spilková.

Druhá česká hráčka Karolína Vlčková, která hrála se zdravotním omezením, neprošla cutem. Se skóre +23 skončila po šesti kolech na 89. pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud